Citat:
În prealabil postat de adiandrea6
Pai cei pe care i-am intrebat ce reprezinta pentru ei acea paine si acel vin (de fapt must, pentru ca baptistii celebreaza cu must) mi-au raspuns ca reprezinta Trupul si Sangele Domnului asa cum scrie in Biblie, mi-au zis ca fac acest ritual din cauza ca asa a zis Isus sa facem (scriu intentionat cu un singur i) si din cauza ca scrie ca cine nu mananca Trupul Domnului si nu bea Sangele Lui, nu ajunge in Imparatie.
Iar duminica trecuta am fost intr-o biserica anglicana si am intrebat-o pe cea care a tinut slujba acelasi lucru, ce reprezinta pentru ei Impartasania. Si mi-a raspuns ca este ca in Biblie, pentru ei reprezinta Trupul si Sangele Domnului, ca pentru ei ramane o taina modul in care painea si vinul se transforma in trupul si sangele Domnului dar ei cred ca se transforma chiar daca nu stiu cum anume, ca fac asta pentru ca asa a zis Domnul sa facem in amintirea Lui pana la a doua Sa venire si ca astfel marturisim nu numai moartea si invierea Lui, dar si faptul ca va reveni pentru Judecata.
Eu experientele acestea le-am avut pana acum cu cei din cultele protestante. Poate ca ori fi si din cei care habar nu au ce scrie in Biblie si ca atare nu stiu ca painea si vinul reprezinta Trupul si Sangele Domnului, dar asta este problema strict a nestiutorului si nu a intregului cult din care fac parte. Protestantii sunt numiti in tara ca cei cu "Sola Scriptura", asa ca cei care studiaza scriptura stiu cum sta treaba cu euharistia.
|
Sa nu faceti greseala de a categorisi biserica anglicana ca fiind protestanta.
Este protestanta doar in sensul in care s-a despartit de jurisdictia Vaticanului, din motive pur politice; in ceea ce priveste alte aspecte, inclusiv Prezenta Reala (dupa cum rezulta si din discutia pe care o relatati mai sus) sunt cat se poate de ortodocsi. Traditie, sfinti, Liturghie, toate se regasesc, mai ales in ceea ce se numeste "high-church anglicanism".
Pe de alta parte, sa nu faceti greseala de a crede ca toti cei care studiaza scriptura stiu cum sta treaba cu euharistia....