Subiect: Sunt sarac!
View Single Post
Vechi 25.08.2010, 18:37:57
enculescunicoleta enculescunicoleta is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit Raspuns

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Banii sunt necesari, fara discutie. sfatul lui andreicozia este f bun; trebuie incercat. dar nu am inteles de ce cer cei de la pensii acea suma mare. Ce reprezinta?
Am precizat de ce: am lucrat avand gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor. Potrivit unui articol din Legea 19/2000 (Legea Pensiilor) - la care face referire Casa de Pensii in somatia pe care mi-au trimis-o -, cu gradul II de invaliditate, care este caracterizat, NUMAI ACOLO, prin "pierderea totala a capacitatii de munca, insa fara a fi nevoie de insotitor", NU AM DREPTUL SA MUNCESC. Dar:
1) Pe Decizia mea de incadrare in gradul II de invaliditate, scrie: "capacitate de munca pierduta in cea mai mare parte" (!!!), iar medicul expert nu a precizat, ca in alte dati (cand nu puteam sa merg deloc, deci stateam acasa, eram chiar o povara pentru parintii mei, care s-au imbolnavit din cauza mea!), in rubrica "Recomandari profesionale", "NICIO MUNCA".

2) Potrivit Legilor si Ordonantelor de protectie a persoanelor cu handicap (OUG 102/1999, revizuita si adaugita in 2002 si 2005; Legea 448/2006), AM DREPTUL SA MUNCESC CU GRADUL ACCENTUAT DE HANDICAP, CHIAR NU MI SE IMPOZITEAZA SALARIUL SI SUNT OBLIGATA (subliniez acest lucru) SA-MI CAUT DE LUCRU.

3) Casa de Pensii mi-a precizat: daca nu sunt de acord cu somatia lor, sa contest prin Tribunal. Lucru pe care l-am si facut, insa, dupa PRIMA ETAPA, rezultatul este: "actiune nefondata, cu posiblitate de recurs". ADICA... S-AR PAREA CA EU NU AM DREPTATE, CI CASA DE PENSII, CARE MA SOMEAZA, IN CONTINUARE, SA-I PLATESC ACEA SUMA ENORMA DE CARE VORBEAM: 123.770.000 LEI VECHI. Pe care eu nu-i am si nu-i voi avea niciodata, daca nu ma va ajuta cineva, in acest sens, acordandu-mi un ajutor financiar, sponsorizandu-ma.
Reply With Quote