Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Mai mult credinciosule, si bravo tie, imagineaza-ti ca ceea ce imi spui mie cu o asa seninatate le spui celor care de ani de zile au tot pus genunchiul la tarina iar apele continua sa le ia casele si moartea copiii. Astea oare ce fel de dovezi sunt?
Sau Dumnezeu stie ca acei nemerniciti de viituri trebuie sa traiasca in cutii de carton pe marginea soselei si sa cerseasca de la filozofi care trec pe linga ei si cu nonsalanta si fete grave, asa incruntati, le spun ca nenorocirile prin care trec regulat, desi sunt binecredinciosi este necesara. ...dupa care terminind discursul important pe care il au de facut invirt cheile pe deget se suie in masini si pleaca la plimbare.
|
Apele ies din matcă pentru că în timp ce mama și nepoțelul se roagă, tăticul și feciorul lui sunt la cârcârciumă. Și dacă le este mereu sete, ele ies din matca lor și vin ca să-i sature...
Dar nu nenorociții ăia au băut ci ăia de la orașe, și uite așa suferă unii pentru alții, că dacă ăia de la sate nu mai au pământ și case, ăia de la orașe o să mănânce porodici și usturoi și scârtaveți și gogoșari din ăia fără gust, din ăia turcești sau rusești sau franțujești sau italienești... adică din ăia corciții între catolici și musulmani și comuniști...
Deci e obligator ca să nu ridice genunchiul din pământ, că altfel la toți ne vine sfârșitul că nu se știe care e mai păcătos, dar în genere nu moare păcătosul ci mereu nevinovatul... că doar știe Dumnezeu pe cine să ia la El primadată... păcătoșilor le dă timp să se pocăiască și să se teamă... dar dacă nu vor nu am ce să le mai fac...
și le pun
iar o melodie.
Iar și
iar... și poate că până la urmă
tot or pricepe...
ceva, din sărăcia mea... că doar v-am zis că sunt sărac și necinstit. Acuma nu ca să mă laud cu
asta.