Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.
|
Cum sa-ti ajunga bani de cheltuieli ,si sa-ti mai cumperi si medicamente .Dau un exemplu doar :eu am pensie 590 lei ,de aici trebuiesc platite cheltuielile blocului in jur de 200 lei telefoanele si intenetul ,150 lei ,mai am si rata la banca 180 lei .Cu ce sa mai traiesti o luna de zile daca nu lucrezi ,suplimentar . Ieri am fost la medicul de familie , in urma unui consult m-a gasit cu tensiune mare ,mi-a prescris o reteta compesata ,am mers la farmacie mi-a scris ce trebuia la reteta respectiva si cind a fost sa-mi incaseze bani HOPA citez:"Pai va rog sa-mi semnati pe verso retetei ca sunteti de acord cu medicamentul ,ma-m uitat mirata si am intrebat pe doamna farmacista :Are medicamenttul vre-o contra indicatie ? nu numa-i ca reteta este compensata si tebuieste sa semnati ca sunteti de acord sa platiti mai mult decit este compesata si mi-a insiruit o gramada de explicatii ,pe care nu mai are rost sa le insirui si eu acum .Am vrut numai sa fac o paranteza ca in loc sa platesc compensat am platit pe un medicament 55 lei in loc de 30 ,si putem sa enumeram enspe exemple,si iacata de ce se clatina balanta intre venituri si cheltuieli. Cum sa faca bietul om economie cind are salarul de 590lei si cheltuielile sunt triple neincluzind ,mincarea ,detergenti ,haine ,etc, etc, . Sistemul este cum este .Uni au de le crapa buzunarele si alti abia isi tirie zilele de azi pe mine .Pe aceasta tema sa-r putea scrie romane intregi si as vrea sa vad ,un domn deputat sau ,guvernant sau parlamentar ca face schimb cu pensia unui amarit ,sa ofere salariile dumnealor la intimplare unor pensionari si sa demonstreze ca traieste si ca se descurca citeva luni experimental cu pensiile asa cum sint si atunci nu o sa mai comentez niciodata nimic . eu cred si bag mina in foc si nu ma ard ca si daca maninca toata ziua numai mamaliga si bea apa nu sa-r descurca .