View Single Post
Vechi 24.08.2010, 14:38:55
filaret19's Avatar
filaret19 filaret19 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Locație: iasi
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Poate că nu am fost înțeles prea bine ce doresc.
Argumente raționale și științifice se găsesc cu nemiluita, chiar și argumente teologice.
Eu aș dori niște "arme emoționale", experiențe personale ale celor care s-au lăsat de fumat, oameni care să spună: da am fumat (mult sau puțin), uite ce am reușit eu să fac, pașii aceștia i-am urmat când am renunțat. Se știe că orice experiență de viață a cuiva este un argument mult mai puternic pentru ceilalți (oameni simpli sau savanți) atunci când este vorba de a lua decizii. Hristos ne-a oferit viața Sa și pilde, mai puține argumente raționale, acestea le-a lăsat pe seama Sf. Apostol Pavel.
m/am lasat definitiv de fumat acuma 3-4 luni,dupa peste 25 de ani de fumator.am pregatit indelung acest moment.de cate ori fumam realizam mirosul urat de pe maiini,din gura ,de pe par.fara sa vorbesc despre asta cu cineva anume,doar gandeam si ma convingeam ce urat miroase scrumul
m/am rugat sa imi dea Dumnezeu si Maica Domnului putere.aceste ganduri le/em avut vreo 2 saptamani.decisiva a fost o intamplare-doi oameni au lucrat pentru mine .le/am dat plata 15roni.au numarat si au zis-12 lei sunt doua pakete de tigari si 3 lei ducem acasa.am simtit frisoane.cat de diabolic puneau intai deoparte banii de tigari.si erau cu haine vechi si murdare.am simtit atunci ca daca nu ma las ,ajung ca ei.si am si acuma in casa cele 4 tigari pe care le mai aveam atunci.le tin in casa ca sa imi demonstrez mie ca am vointa?nu stiu/cert e ca mai visez si acuma gustul tigarii,ca inca mai am reflexul cand beau cafeau.cert e ca am eliminat cu multa vointa si ajjutor de la Domnul din creierul meu acest obicei.daca mai vrei sa iti mai spun ceva in legatura cu acest subiect,poti sa imi trimiti un pm Doamne ajuta!