Eu cred ca problema utilizatorului Carmen nu este legata atat de "controversele" din sanul oricarei Biserici, sau dintre Biserici, ci de spiritul in care sunt acestea purtate.
Domnule Ionel, nu cred ca discutia se purta despre "sa parasim Biserica si sa o luam de la inceput", dimpotriva.
Pe de alta parte, trebuie sa constientizati ca Biserica este un organism viu. Traditia de 2000 de ani inseamna o dezvoltare continua pe parcursul acestor doua milenii, si nu are nici un motiv sa se opreasca tocmai acum.
Biserica, Traditia, nu "au fost construite", ci "sunt construite", in permanenta, de noi toti.
Prin modul in care ne manifestam, de pilda, aici pe forum, fiecare dintre noi construim cate ceva (sau, Doamne fereste, daramam) la Biserica noastra.
Sfintii, Parintii Bisericii, Apostolii, martirii, acestia pun sau repara temelii, stalpi de sustinere, structura de rezistenta, barnele din acoperis, contrafortii.
Noi, astia micii, mai miscam ici colo cate o caramida; uneori o aranjam sa stea mai bine, alteori o mutam fara rost de la locul ei.
|