Citat:
Īn prealabil postat de bmd
Acum eu am fost de doua ori in Athos dar n-am vazut pe nimeni nici la studii si nici la cursuri! "fuga" in Athos are alte motive dar nu doresc sa le discut aici.
Poate inima ta sa se raceasca Anca fara Romania/romani, pentru mine oamenii sint oameni indiferent daca-s romani sau nu, albi sau nu, ortodocsi sau nu.
Sincer poti invata de la un ateu din vest de multe ori mai multe decit de la un ortodox din Romania. Noi vorbim si stim f. multe dar facem extrem de putine din ce stim. La ei este invers!
|
bmd, ici nu ii vei vedea, nici la "studii" si nici la "cursuri", caci se ascund de priviri indiscrete si de aparate foto. Nici smerenia si nici ascultarea nu pot fi surprinse pe pelicula.
Da, iti dau dreptate, ca altii au mai multa initiativa si experienta in multe domenii decat romanii.
Un ateu poate fi un bun profesionist, si daca ai ceva de invatat de la el, foarte bie. Dar pentru mine Romania inseamna in primul rand lumea ortodoxa. Eu asta vreau sa invat si nu pot invata acest lucru nici de la ateu si nici de la strain, ci doar de la romanul, asa murdar si inaopiat, dar plin de credinta in Dumnezeu. Dealtfel drumurile mele invariabil merg spre manastiri si biserici, carora le duc dorul aici. Nu ma duc doar sa admir pictura, ci particip pe cat se poate la toate slujbele, lucru care ma umple de viata.