Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Special am ales aceasta tema de discutie, pentru ca saracia ne motiveaza si ne impinge la a lasa tot ce tine de viata noastra, de familia noastra, de locurile cu care suntem obisnuiti si de traditiile in care am crescut, pentru a lua drumul pribegiei; un drum care nu stim cum va fi.
Ca saracia materiala exista in Romania, nu trebuie sa demonstram, caci s-au lovit cei mai multi de ea.
Ma intreb insa cam ce sacrificiu am accepta sa facem pentru bunastarea noastra materiala. Viata in occident cere sacrificii, care pot fi prea mari, prea scumpe, fata de cat suntem dispusi sa facem.
Priviti din afara, romanii sunt ca furnicile, care muncesc si aduna, desi nu au. Se pare ca cu ajutorul lui Dumnezeu ei reusesc sa inmulteasca putinul lor.
|
Desi toti traim cu bani lucrurile sunt impartite pt. oameni : unii traim pt. bani iar altii cu bani .
Parintele Paisie aghioritul spunea f. frumos, iar eu l-am citat de nenumarate ori cu aceasta afirmatie : ,,... traiti fiecare cum puteti, care mai bine care mai rau dar feriti-va de pacate ; impliniti poruncile lui D.zeu in viata voastra si veti vedea cu ochii vostrii minuni dumnezeiesti ! "
Banii si credinta nu stau impreuna , precum apa cu uleiul . Evanghelia din duminica trecuta a fost tocmai despre folosirea bogatiei spre mintuire sau osinda. Lucrurile sunt clare , cei care sunt preocupati de facutul banilor nu sunt preocupati de mintuire si de D.zeu ! Credeti ca este minciuna ? Nu. Va propun sa recomandati prietenilor si apropiatilor vostrii, care se dau de ceasul mortii ca il iubesc pe Hristos, sa faca din acel moment in care ii veti vorbi precum a poruncit Hristos tinarului bogat care voia sa dobindeasca imparatia cerurilor sau si mai elocvent , stiind ca toate averile mici , mijlocii si mari au in ele lucruri necinstite, sa procedeze precum Zaheu , mai marele vamesilor (este si a II-a evanghelie la maslu) dind jumatate din avere strainilor iar la cei pe care i-a nedreptatit sa intoarca impatrit ... toate acestea precum am spus din dragoste pt. Hristos si mare grija pt. mintuirea sa !
Credeti ca in ziua de astazi avem sansa sa mai vedem la fel ? Nu va indoiti !
Ca atare, acolo unde sta banul ca imparat , in acea casa si la acei oameni , nu sta Hristos .
Asa ca cine voieste , dintr-un motiv sau altul, sa agoniseasca o bruma mai mica sau mai mare de avere, fara a prinde chiar de veste si-a ales alt D.zeu .
Deci, liber este omul in viata aceasta sa-si aleaga partea sa, stapinul sau ! Si-apoi isi pune energie multa pt. a sluji al sau stapin . A trai in Romania sau oriunde altundeva lucrurile sunt aceleasi , nu locul din lume in care savirsesti faptele dreptatii sau pacatele conteaza ci ce ,,apucaturi" ai si ce voiesti defapt !