Subiect: Sunt sarac!
View Single Post
Vechi 22.08.2010, 13:30:26
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.
Vreau să-ți spun că mă gândeam de mult timp să deschid un thrend cu această temă dar nu aici la Generalități,ci la Umanitate.

De ce la Umanitatate?

Am avut ocazia să cunosc persoane foarte sărace și care s-au îmbolnăvit.Au primit boala ca pe o binecuvântare nu au cerut ajutor de la nimeni,au continuat să meargă la biserică,să se spovedească și să se împărtășească ,și-au păstrat zâmbetul pe buze așteptând ca Dumnezeu să facă voia lui cu ei.

Am cunoscut și alții care nu numai că au cerut ajutor de la toți dar după ce l-au primit,atât cât s-a putut au aruncat cu noroi în cei care din puținul lor au rupt ca să le aline suferința.

Cred că am putea începe discuția prin a spune ce înseamă a fi sărac(material).După mine sărac înseamnă:
- să nu ai nici o sursă de venit;
-să nu ai o locuință;
-să nu poți munci datorită unei boli grave sau unui handicap;
Reply With Quote