View Single Post
Vechi 21.08.2010, 00:51:03
Scotianul
Guest

Implicit Monolog in completare.Tot nocturn

Citat:
Īn prealabil postat de BalaurulNocturn Vezi mesajul
Cum puteti sa sustineti faptul ca o teorie stiintifica e facuta pentru a indeparta omul de adevarata cunoastere si de Tatal ? Trebuie sa fim speriati cand vedem alti copii in cautarea raspunsului ? Nu putem fi, deoarece este modalitatea lor de comunicare cu propriul lor creator.Intre religie si stiinta exista o legatura de echivalenta si toti trebuie sa ajungem sa intelegem acest lucru.

In general ma ingrozeste o societate abrutizata dpdv intelectual care,usor dar sigur,prin metoda ,,materia a premers mintea" ne va lega pe toti in forme ,,atavice"de constiinta.De ,,lanturile" acelea imi este teama pt ca anihileaza spiritul uman,liber si in cautarea absolutului divin din cele mai vechi timpuri.Pentru cei obisnuiti sa reduca fiinta umana la un model stingher in fata unui model artificial dar ,,benefic"dpdv al lipsei de sentimente si usor de prognozat, etichetat,
clasificat,cea mai buna solutie,ucigasa a fanteziei,este explicatia chirurgicala dar goala de continut a micilor miracole zilnice care se intalnesc intr-un mare miracol numit viata.
Eu va rog sa nu puneti viata in eprubeta pentru teste.La ,,cimitirul" numit ,,Eternitatea" binele si raul depasesc granita a 12 cuie si 4 scanduri.Asta daca tot il rastignim,iarasi si iarasi pe Mantuitor zilnic cu toata nebunia noastra din globalizarea dementei rationaliste.Ce ironie..daca ne-ar bate Mantuitorul la usa probabil l-am diseca(o tempora o mores!)instantaneu cu nepasarea noastra.
Sa nu se supere nimeni:doar remarc(trist) sensul de e(in)volutie al lumii in care traiesc si din care,cu onor,fac parte.As spune ca astazi m-am simtit mai ,,maimuta" decat oricand citind mai multe opinii postate in mai multe locuri.Sper sa ma simt doar eu asa ca sa lamuresc si misterul cu ,,veriga lipsa" si sa doarma toata lumea linistita,visand nepasatori la strigatul lui Nietzsche.Ce victorie..,,a la Phyrrus" pt sufletul uman..am invins..suntem liberi de noi insine.Liberi si singuri.Pina si ecoul ne va parasi mai devreme sau mai tarziu.Suntem prea..rationali ca sa-l toleram.

My two pennies worth.Noapte buna umanitate oriunde te-ai gasi.

Last edited by Scotianul; 21.08.2010 at 00:55:30.
Reply With Quote