...
Uitati ce mi-a retinut atentia din cele ce mi-ati raspuns:
- femeile sunt mai rar fair-play, frumoasa parere despre femei nu am ce zice, de asta poligamia la barbati era ceva normal in timp ce cea a femeii era pedepsita cu moartea cu pietre fiind considerata prostitutie. Si de ce personajele negative din parabolele Domnului sunt cel mai frecvent barbatii daca ei sunt atat de fair-play? Iar daca Domnul a facut majoritatea parabolelor cu barbati, sa inteleg ca sunt numai pentru ei? Sau daca Impartasania a dat-o numai apostolilor, sa inteleg ca nu era si pentru femei si noi cam abuzam pentru ca o luam? Sau era cumva doar pentru barbatii apostoli pentru ca numai lor a fost data la Cina cea de Taina?
- Si o alta parere spusa mai sus, cum ca "nici un tata nu a intors copilul din ratacire", lucru care nu face cinste barbatilor, si care nu este adevarat, dar daca ar fi adevarat, un barbat care nu isi poate aduce la credinta nici macar propriul copil, cum poate sa ii aduca pe adulti? Si daca femeile pot sa isi aduca la credinta atat copilul cat si sotul, de ce sa nu poata fi preot? Ce ii lipseste? Vreti sa spuneti ca ii lipseste ceva din cele duhovnicesti in conditiile in care cel mai mare intre sfinti este o femeie, si ca atare a fost ea cea care a inteles cel mai bine mesajul lui Dumnezeu?
Nu m-ati convins deloc.
|