View Single Post
Vechi 19.08.2010, 02:06:53
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Oare tu, care te mandresti cu ratiunea ta si o pui deasupra oricarei alte valori, ai fi de acord, ti-ai dori, ai accepta, o divinitate care sa-ti "bage pe gat" Adevarul ?!
Nu. As accepta o divinitate care sa nu fie atat de contradictorie si ilogica, ca zeul crestin. E atat de greu?

Citat:
E treaba Lui sa te faca sa intelegi ?
As zice ca da, daca el m-a creat, si ma cunoaste 100%. Daca vorbesc cu un copil de 5 ani, e treaba mea sa ma fac inteles. Daca aleg dinadins o exprimare criptica, pe care copilul nu o intelege, e vina lui sau a mea?
Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca Dumnezeu ar trebui sa ma inteleaga mult mai bine pe mine decat l-as intelege eu pe pustanul de 5 ani.

Mai mult, statistic vorbind, zeul tau pare sa se faca inteles mai degraba in tarile unde populatia ori nu prea are acces la educatie, ori are acces la o educatie de proasta calitate.

Citat:
Asta e treaba ta. Dumnezeu ti-a dat mijloacele necesare: sufletul, ratiunea, ochii si urechile, Scriptura, Traditia, a venit printre noi in trup pentru a ne infatisa adevarul, iar tu ai tupeul sa te plangi ca El e incapabil sa te faca sa intelegi ?!
Da, am acest tupeu. Pentru ca daca e observat rational, zeul tau nu pare deloc omniscient si omnipotent, ca sa nu mai vorbim de iubitor. Nu trebuie decat sa citesti Biblia pentru a vedea asta.
Cat despre Scriptura, ar fi ajutat imens din punct de vedere al credibilitatii daca macar cateva din chestiile povestite acolo erau descrise si in alte surse independente. Ce zici, e prea mult pentru un zeu omnipotent?

Citat:
Daca ai citit ceva din Evanghelii, mi se pare o reavointa sau o invartosare sa ignori faptul ca Hristos a venit pentru mantuirea sufletelor noastre.
Da, am citit. Din nou, as fi foarte bucuros daca ar exista ceva surse independente de Biblie care ar relata ca Hristos a murit pentru pacatele noastre. Nu de alta, dar oamenii care au scris Biblia nu erau tocmai impartiali.
Si mai mult, de ce pacate e vorba, mai exact? Si ce treaba am eu cu pacatele oamenilor care nu sunt ... eu? Tu iti asumi violurile facute de rromi prin Italia?

Citat:
Aici o iei pe aratura. Ai tras cu ochiul la Zeigeist in ultima vreme, sau mi se pare mie?
Serios acum, vrei sa imi zici ca esti crestin, interesat de propria religie, si inainte sa iasa Zeitgeist pe piata nu stiai de lipsa de originalitate a crestinismului? Wow. Si cica eu trebuie sa pun mana sa citesc.

Citat:
Din nou am senzatia ca nu ai deschis aceasta carte. Ti-o recomand.
Recomanda asta majoritatii din cei 88% din cei care se declara ortodocsi. Au nevoie. Eu am citit-o.

Citat:
In cadrul acestei imagini, Dumnezeu ar trebui sa fie un fel de guru de ashram new age, iar oamenii niste hippioti veseli, drogati pana in albul ochilor, care fac toata ziua ce vor ei, inclusiv sex in grup, cu binecuvantarea bunului guru, care are grija ca, atunci cand un aderent pateste cea mai mica problema, sa-i mai dea o doza de drog aducator de fericire.
Nu, uite, as fi OK daca zeul tau s-ar ingriji ca in tara in care gasim cele mai multe biserici/cap de locuitor din Europa, si unde suntem pe cale de a cheltui o suma obscena de bani pentru constructia unei Catedrale faraonice, nu ar muri bebelusi arsi de vii in maternitati. Ce zici, e rezonabil? Sau cer prea mult? Ca tot am tupeu. Nu de alta, dar si prin spitale se plimba soboare de preoti si se fac capele.

Si mai mult, as vrea un zeu pe care il intereseaza mai mult oamenii, nu ritualurile pe care oamenii le-au inventat in numele lui. Ca nenea asta Fotescu de mai jos, care explica, foarte doct, cum bebelusii morti in incendiu nu pot fi inmormantati, pentru ca nu sunt botezati. Imagineaza-ti cam cum se simt parintii lor, cel mai probabil crestini ortodocsi. Membri ai aceleasi Biserici care nu are probleme in a inmormanta un violator sau un criminal, daca au apucat sa fie botezati.

Citat:
Bebelușii care au ars de vii nu pot fi înmormântați cu slujbă creștinească tradițională, pentru că nu au fost botezați! Preotul Valentin Fotescu a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul.ro, că se poate oficia doar o slujbă de consolare a părinților.

"Nu se poate da nici derogare, pentru că, din punctul de vedere al Bisericii, nu sunt creștini și nu poți da derogare decât pentru cineva care face parte din aceeasi credința. Se oficiază doar o slujbă de pomenire pentru copii nebotezați, pentru credința parintilor", ne-a declarat Fotescu, adăugând că, până la urmă, "Dumnezeu decide".

Problema slujbei de înmormântare creștinești este una extrem de controversată, în condițiile în care ea este neclarificată, chiar și în interiorul Bisericii.
O campanie pentru dreptul bebelușilor nebotezați de a fi înmormântați cu slujbă tradițională a fost declanșată de Bianca Brad, după ce a trecut prin dureroasa experiență a pierderii unui copil, pentru care Biserica i-a refuzat dreptul la înmormântare
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 19.08.2010 at 02:11:21.
Reply With Quote