Citat:
În prealabil postat de licorcrist
12. Exemplele in care Scriptura in care un om marturiseste credinta lui personala, si Mintuitorul opereaza o minune pe o ruda sau un apropiat al celui care marturiseste credinta in El nu le-ati acceptat, pentru ca ati spus ca nu se refera EXPLICIT la botez.
Nici eu nu accept extinderea "principiului invariabil" avansat de Dvs ("credință, dorință, pocăință, învățătură. Indiferent de vârstă") asupra copiilor pentru ca Scriptura vorbeste, in citatele din care va argumentati "principiul", EXCLUSIV de modul in care au venit la credinta adultii si nu spune EXPLICIT ca asa trebuie sa procedeze si copii (credință, pocăință, apoi botez).
Aplic si eu o interpretare literara stricta, cum faceti si DVS. Nu scrie explicit ca are veun rol credinta altora in botezul omului? Ok, nu scrie, deci nu credem. Radem nasii. Scrie explicit ca si copiii trebuie supusi cerintelor valabile pentru adultii constienti care se boteaza? Nu scrie. Ok, nu ii supunem.
|
În modalitatea aceasta de aplicare a textelor (din alt domeniu, la domeniul botezului) puteți ajunge la rezultate dintre cele mai caraghioase. Vă doresc succes!
Citat:
În prealabil postat de licorcrist
Cind respingi o teza (botezul orin credinta nasului) pe motiv ca "nu iti convine", e bine sa afirmi din prima asta
|
Motivul respingerii nu e cel subiectiv, ci cel [ne]biblic. Oricâte greșeli mi-ați vâna, în Biblie tot nu va scrie nimic de nașii de botez, ori de mântuirea dobândită prin procură.