View Single Post
Vechi 18.08.2010, 15:34:56
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de licorcrist Vezi mesajul
.
Ati avansat o teza si nu ati recunoscut ca era parerea personala. Ati avansat-o ca si cum era adevarul Scripturii: "trebuie sa avem incredere ca Dumnezeu mintuieste pruncii crestinilor si fara ca acestia sa fi primit botezul". Ati pus teza Dvs sub regimul credintei.
Biblia nu afirma explicit intr-un verset:
„ - Botezul trebuie administrat bebelusilor!” sau
„ - Botezul trebuie administrat adultilor!”

Tot ce scriem noi pe acest topic sau pe intregul forum sunt pareri personale.
Cu exeptia cazurilor cand citam dintr-o carte sau afirmam „dupa cum a spus parintele...”

Cand spunem „Biblia spune ca...” ar trebui sa dam versetul exact asa cum este scris.
In caz contrar se subintelege ca de fapt noi am spus: „Dupa cum eu am inteles, Biblia spune ca” sau „conform intelegerii ortodoxe/ neoprotestante/ catolice Biblia spune ca...”

Problema pe care dumneavoastra ati ridicat-o mie mi se pare fara suport si acuzatiile nefondate.

La pagina 4 are loc urmatorul schimb de replici:
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Oare voi prin asta nu puneti mai presus de Dumnezeu pe Om? Unde este increderea deplina in Dumnezeu si Hristos?
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Încrederea consistă în convingerea că Dumnezeu mântuiește pe pruncii creștinilor și fără a fi botezați. Dovedim neîncredere când suntem torturați de ideea că vai să nu moară copilul nebotezat!
Eu aici nu citesc „Biblia spune ca...” sau „conform versetului...”.

Este vorba despre increderea pe care o au neoprotestantii ca Dumnezeu va mantui si pruncii nebotezati ai crestinilor.
Pentru ca NP cred ca in Biblie nu se vorbeste in mod specific despre botezul pruncilor insa despre al adultilor, da.
Reply With Quote