Tricesimusquintus,
1. iata pagina cu teza Dvs: "Încrederea consistă în convingerea că Dumnezeu mântuiește pe pruncii creștinilor și fără a fi botezați"
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=10384&page=4
Este pagina 4, nu 3. Imi cer scuze pentru eroare. Este postarea de la ora 12.17.
2. Ati spus ca aveti citatul care sa intareasca pe care ati avansat-o. Aratati-l. Sper sa se refere explicit la PRUNCI. Analogiile si comparatiile au limitele lor (cum are analogia cu tilharul, din care ati dedus ca si pruncii pot intra in rai nebotezati).
3. Felul in care insist nu da de gol nimic, pur si simplu vreau sa cunosc citatul care se refera explicit la prunci, ca sa stiu daca teza avansata de dvs (cum ca pruncii care mor nebotezati intra in Rai) este din Scriptura, sau este doar simpla dumnoavoasra parare personala, intemeiata pe analogia cu tilharul.
Nu aveti a va cere scuze cu nimic, orice as crede eu nu are relevanta, important este cum va intemeiati interpretarile facind apel doar la Scriptura. In cazul de fata, vad ca intirziati sa livrati citatul acela care se refera explicit la pruncii care mor nebotezati si intra in rai. Deocamdata ati livrat doar exemplul cu tilharul si ati postulat ca el se aplica si pruncilor. Eu vroiam un citat explicit din Scriptura referitor la puncii nebotezati care merg in rai, nu o deductie a DVS, bazata pe o analogie.