View Single Post
Vechi 17.08.2010, 18:27:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgiana.gabriela Vezi mesajul
Multumesc pentru intrebare, ca tocmai asta uitasem sa scriu in mesajul de mai sus.
In primul rand botezul nu este egal cu zero, chiar daca "pruncul" a trait o viata pacatoasa, daca a facut macar o fapta buna in viata lui, cat de mica, sau daca a avut credinta in Dumnezeu macar o data in viata lui, el are posibilitatea de a fi scos din iad prin slujbele Bisericii.
În Scriptură nu găsim o atare erezie cu "o faptă bună cât de mică" care să te scoată din iad. Dimpotrivă, iată ce zice Hristos despre apostaziați ce au făcut fapte mari (chiar minuni), nu mici:

22. "Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7)

Botezul lor a fost făcut egal cu zero din cauza fărădelegilor de la urmă. Și dacă Hristos îi trimite în focul veșnic, nu-i va scoate de acolo nici un sobor de 1.000.000 de preoți!

Citat:
În prealabil postat de georgiana.gabriela Vezi mesajul
In al doilea rand, folosul Sfantului Botez este foarte mare. Daca el nu se boteaza, nu are putere sa pazeasca Cuvantul lui Dumnezeu, sa respecte poruncile Lui, si nu are voie sa primeasca celelalte Sfinte Taine, mai cu seama Taina Euharistiei, pentru ca fara Aceasta, mantuirea nu este posibila.
Și mă rog frumos, cum ar putea pruncușorul să primească Taina căsătoriei și Taina spovedaniei? Că celelalte "taine" am înțeles că le poate primi cu forța ca și botezul.
Reply With Quote