View Single Post
Vechi 16.08.2010, 14:49:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Mie nu mi se pare absolut nimic în neregulă cu semnătura despre care tot vorbim. Să mai citim o dată:
"Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei"

Primele sunt păcate, cu care nu poți să fii de acord. Și eu sunt împotriva avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânității și a ecumenismului rău înțeles. În ceea ce privește băncile, Biserica mea s-a pronunțat pe vremuri împotriva tranzacțiilor uzurare, care e domeniul de activitate a băncilor, motiv pentru care, timp de secole, în Europa medievală nu au existat bănci deținute de creștini (chestiunea e mai complicată, merită topic separat). Despre cipuri, acte cu cip și părăsirea patriei nu pot spune că sunt nici pentru, nici contra, dar în orice caz punctul de vedere "contra" este la fel de legitim ca cel "pentru" și are și el loc sub soare. Este o opțiune, ca și când aș scrie sub numele meu "sunt împotriva cârnaților", fără a vrea să-i ofensez pe cârnățari. Iar cu felul de a face politică numit "politicianism" nu cred că e nimeni de acord. Cu toții ne dorim politică serioasă și politicieni serioși. Postările colegului colaps mi s-au părut în limita bunului simț și civilității, lucru care nu se poate spune despre "kesarion breb" și alții din aceeași făină. În nici un caz nu aș putea spune că asemenea semnătură este "dovadă de ipocrizie", ăsta, da, limbaj tare.

Sincer, mi se pare un topic fără obiect.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 16.08.2010 at 14:51:57.
Reply With Quote