Ce bine ca nu avem banci in Biserica!!! Acest subiecr pare unul de la sine inteles,dar pentru ca mai sunt cativa care isi exprima nedumerirea si ar dori poate,in ciuda evidentei,sa fie banci in Biserica ,fac urmatoarele precizari:
Biserica e singurul loc unde suntem obligati sa stam in picioare nemiscati .M-am gandit ce bine este ca facem aceasta,pentru ca e o dovada de jertfa si iubire fata de Creatorul nostru.
Sunt credinciosi care continua poate aceasta jertfa si acasa,insa in Biserica vedem ca toti care participa fac aceasta jertfa.
As putea spune,ca nu mergem degeaba la Biserica,daca totusi facem pentru Dumnezeu aceasta jertfa.
Daca am sta jos ,aceasta jertfa nu ar mai fi,si atunci care ar fi darul nostru pentru Dumnezeu,in aceasta zi de duminica,care este ziua Domnului?!
Sa constientizam fratilor,ca in afara de jertfa care o ducem la altar,lumanari,tamaie,vin,ulei, faina ,bani,exista si aceasta jertfa trupeasca care este foarte bine primita de Dumnezeu.
Bineinteles ,ca mai avem nevoie si de atentia mintii,indepartarea ei de la gandurile lumesti,care este cea de-a treia jertfa.
Si fac aici o precizare.Sunt multi enorasi care stau mai mult in genunchi la Sfanta Liturghie decat in picioare.Cred ca acest lucru ,care unii cred ca este evlavie,este de fapt o micsorare a jertfei.Exista intr-adevar,unele momente in care putem ingenunchea,dar acelea sunt scurte.
Si stiu ca exista canoane sau precizari,ca Duminica nu se ingenuncheaza,si nu se ingenuncheaza nici de la Sfintele Pasti la Rusalii.
Ei,ce sa mai spunem,ca daca exista canoane ca nici macar sa nu stam in genunchi,unii vor sa stea pe scaun!!!!!!!
|