View Single Post
Vechi 13.08.2010, 20:46:46
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Contrazic putin. Socrii mei (langa Ploiesti, au curent electric, chiar si televiziune digitala :) ) cultiva rosii din seminte tinute de la un an la altul de 10 ani fara sa le trateze. Bineinteles, intr-un mic solar, pentru ca afara nu se mai face nimic din cauza ploilor acide.

Se poate, vointa insa trebuie!
Toata stima...dar crede-ma ca sunt cazuri izolate.
Eu am o prietena buna in Bucuresti, o cunosc de vreo 15 ani. Intre timp s-a casatorit si s-a mutat langa Bucuresti unde are ceva pamant de la socri, si-a facut un solar pentru legume pe care apoi le comercializeaza intr-o piata din Bucuresti.
A lasat serviciul si s-a apucat de agricultura, de munca campului...am tot respectul pentru ea, desi este fata cu 2 facultati, iar acum are niste maini ca te ia groaza.
Ideea este ca eu o mai vizitam la piata, mai cumparam de la ea ca o cunosteam, stiam ca ea munceste si are produse proaspete si curate...pana intr-o zi :))))) cand am aflat misterul :))))
Am vizitat-o la casa de la tara unde mi-a aratat solarul....fff frumos...si apoi mi-a povestit ca sa aiba marfa cat mai multa la vanzare o injecteaza (rosii, vinete, ardei...etc)...mi-a aratat absolut tot cum face...e munca grea dar cu banii castigati si-a facut casa cu etaj, si-a cumparat masina cu remorca...a muncit ea cu sotul ei pe branci ani de zile, nu a stiut ce este concediu sau zi libera...
Din pacate asta este agricultura taranului la ora actuala...zicem ca mergem sa cumparam de la tarani si cand colo, iei o mare plasa :)))))))