Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Ai studiat de 20 ani cipurile? Esti cumva in bransa? Si cati ani aveai acum 20 ani... 13-14? Intreb din pura curiozitate.
|
:))))))))
Nu Miha...nu am studiat cipurile, am studiat tot ce s-a scris despre ele, despre codurile de bare, despre Apocalipsa...la 15 ani am inceput sa merg prima data la Biserica si am avut nesansa sa intru in lucrarea pr. Visarion Iugulescu care este obsedata de sfarsitul lumii...din acest motiv vrand - nevrand m-a preocupat acest fenomen. Desi aveam o varsta frageda m-am pus pe treba si am adunat carti, am citit despre toate astea, apoi am citit in mod comparativ explicatii patristice, ortodoxe si neortodoxe, am fost si am intrebat ani de zile marii duhovnici ai timpului, am trecut prin diverse stari de la teama, la panica, la deznadejde...etc...visam aproape noapte de noapte sfarsitul lumii in fel si chip...dar am pastrat permanent legatura cu duhovnicul meu de atunci fara de care nu faceam nimic...eu duminica luam binecuvantare pentru tot ce voiam sa fac peste saptamana...ii povesteam parintelui si ii ceream sfat daca e bine sau nu si faceam exact ce imi spunea, chiar daca uneori imi schimba planurile si asta nu-mi convenea...pana si serviciul mi l-am schimbat pentru ca a zis el...la inceput m-a blocat ca era sursa mea de venit...dar am zis ca daca el a zis asa inseamna ca asa vrea Dumnezeu si mi-am dat demisia...o perioada de cateva zile am fost in agonia incertitudinii, dar ce a urmat a fost mai mult decat minune si asta mi-a intarit convingerea ca duhovnicul si ascultarea neconditionata de el are o mare importanta in formarea ta duhovniceasca, pentru ca prin el chiar lucreaza Hristos.
Revenind la subiect...dupa respectivele stari pana la urma am reusit sa ma linistesc, cititul si sfaturile primite m-au ajutat enorm, iar acum si datorita varstei incep sa vad altfel lucrurile...si ma rog la Dumnezeu sa-mi tina mintea limpede si treaza sa nu cad in cel mai mare pacat si anume sa renunt la EL si astfel sa pot da raspuns bun la Judecata.