Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
N-am comentat nimic cu privire la sinoadele ecumenice, am avut doar câteva considerații cu privire la blasfemiatoarea formulare "Născătoare de Dumnezeu".
|
Țin să îți reamintesc, domnule sectar, că dumneata, din probabil prea multa "înțelepciune", ai considerat că și formularea "maica lui Dumnezeu" este blasfemiatoare, însă eu ți-am demonstrat așa cum îți place dumitale că o asemenea formulare nu are nimic blasfemiator, ci că este în perfect acord cu sfânta scripturâ, și că dimpotrivă, dumneata tocmai ai făcut blasfemiatoare sfânta scriptură !!! Deasemenea țin să îți spun că
teotokos se poate traduce atât prin
maica lui Dumnezeu sau maica Domnului precum și prin
născătoare de Dumnezeu, că doar nu putea fi fecioara Maria maica lui Dumnezeu fără ca să Îl și nască pe Dumnezeu (ne referim aici la nașterea lui Iisus Hristos) ! Deci, domnule sectar, până unde îți întinzi obrăznicia și potrivnicia față de Revelația Dumnezeiască ?!
Pe de altă parte, din sfânta scriptură vedem că această denumire de maică a Domnului i-o acordă Elisabeta Mariei sub influența directă a Duhului Sfânt.
"Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt, și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?" (Luca 1, 41-43) Având în vedere că și sfintele sinoade ecumenice s-au făcut sub călăuzirea directă a Duhului Adevărului trimis de Fiul lui Dumnezeu Bisericii Sale la cincizecime, denumirea de teotokos, care înseamnă atât maică a lui Dumnezeu cât și născătoare a lui Dumnezeu, este dată fecioarei Maria tot sub influența Duhului Sfânt !!!
Așa că, domnule sectar, mai pune mâna și mai studiază Scriptura, și după aceea să vii să încerci să ne infectezi cu expresii care sunt împotriva sfintei scripturi, împotriva sfintelor sinoade ecumenice și împotriva sfinților părinți, și care au fost de mult date anatemei !!!