Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Eu inca de interzis la spovedanie nu am auzit. Chiar si cel mai mare pacatos este primit cu bratele deschise. Dar nu cel cu pasaport nou? De unde regula asta? Ce treaba are pasaportul cu spovedania? Cei de la Petru Voda chiar ca sunt in directie total gresita.
A, si chestia cu "nu pot fi acceptati la impreuna-slujire cei care au acte cu cip, indiferent de treapta ierarhica." Si daca vine episcopul locului care poate are pasaport biometric. Ce fac, se pun impotriva episcopului? Sau a patriarhului? Adica sunt gata sa paraseasca Biserica din cauza unui pasaport?
|
Imi permit sa postez o opinie,si-ti multumesc c-o gazduiesti.Am obosit sa tot astept sa aboleasca prostia si ..patima.Acum,ca sintem patimasi mai e cum e ,dar sa fim prosti acum cind fiecare are acces la informatie,asta ma cam irita...
Am mai intrat din cind in cind pe forum si anul trecut,am tot primit niste mail-uri,ca sa ma alaturi ,iesirii in strada,pt proteste,impotriva CIP-urilor,si desi il stiu suficient(dar nu destul) pe autorul de carti (cu tenta religioasa...),care mi-a lansat invitatia,n-am dat curs invitatiei,deoarece mi s-a parut un gest stupid,si o pierdere de timp.
N-am sa fac "apologetica" CIP-urilor, pt ca ar fi o "dezbatere" interminabila cu pareri pro si contra,insa as vrea sa spun ca pe HRISTOS nu ti-L poate fura nimeni si nimic din inima,cu atit mai putin aceste CIP-uri.Caci Domnul Hristos nu e "un portofel,care-ti poate fi sustras,cu usurinta,in aglomeratia din autobus"...(am citat ,din memorie,dupa KURAEV-CODUL de BARE,pe care vi-l recomand tuturor ,chiar si lui DANION VASILE-unul dintre autorii de carti- si altora,precum si monahilor de la ATHOS si Petru-Voda...).Nimeni nu te impiedica sa traiesti in Hristos,dac tu doresti.Cred ca e o flasa problema si cred ca cel putin in acest moment nu-i cazul sa divagam.Am citit si eu cite ceva ,opinii ale unor monahi de la ATHOS si de pe la noi,si constat ,cu tristete ca sint preocupati mai mult de "iesirea" in mass-media decit in cele ale monahismului.Si zic ca ,dac s-ar insista mai mult pe rugaciune si post (si ei si noi) si mai ales pe luare-aminte la faptele nostre ,ne-ar fi cu mult mai bine tuturor.
Apoi...care-i treaba cu impreuna-slujirea ca nu pricep.Slava Domnului ca Bunul Dumnezeu e INTELEPT si nu se pune la mintea nostra ratacita!Au stat unii in inchisori ,si au slujit lui Dumnezeu mai abitir decit ar fi facut-o afara.Nici zidurile nu-i opreau sa traiasca in Hristos,si sa se IMPARTASEASCA cu EL,din EL.Cum dara ar face-o niste cifre?Desigur ca nimanui nu-i vine prea in larg sa fie un nr acolo,insa daca celor de la FISC le e mai usor sa ma recunoasca dupa un nr decit dupa nume(datorita computerizarii),eu de ce sa ma supar?trebuie sa-mi platesc taxele,oricum,nu? Si de ce mi-as declina identitatea la metrou,spre ex,in auzul tuturor,in loc sa folosesc acea cartela cu niste cifre,pe care aparatul lor il percep mai usor decit numele meu intreg.Apoi nici nu prea mi-ar conveni sa alerg la metrou ,pe ultima suta,strigindu-mi numele...
Mai pe urma,nici ciinele meu (citind din acelasi KURAEV-profesor de religie,rus)nu ma identifica dupa nume,ci dupa un COD stiut numai de catre el,si nu ma supar...La fel,un copil mic,el nu-ti rostesste numele ci-si creaza un COD(al numelui tau) numai de catre el stiut,si se bucura cind te vede,gingurind ceva imperceptibil ,pt tine,si totusi tu il imbratissezi cu bucurie,chiar daca-ti stilceste numele...
Supermaketurile sint pline,pina la refuz de produse care au inscriptionate pe ele,pretul,in COD de Bare,si totusi ,cumparam,nu POSTIM(citeva luni in sir -cel mult 2- ,ca apoi sa murim,prin infometare,sinucidere...),din reticenta fata de COD.Si cind am fost in RUSIA ,chiar acel autor de carti(un inversunat al CIP-urilor),pe care l-am avut alaturi de mine,in market,si-a cumparat mincare,pachetele inscriptionate cu COD de BARE(care se presupune ca ar contine 3 de 6...)...Cititi-l pe KURAEV (COD-ul de BARE),veti gasi o lectura f interesanta. Sa nu ne grabim sa dam interpretare eronata APOCALIPSEI,si sa ne prejudiciem singuri de libertatea de a calatori ,de a minca,de a ....ne bucura de viata pe care ne-a dat-o Dumnezeu si de oportunitatile puse la dispozitie ,inclusiv cele tehnologice!
Nu cred ca la PASAPOARTE te va chema sa-ti zica: iti dam pasaport dac te lepezi de HRISTOS!Nici in market nu te conditioneaza sa-ti vinda ciocolata (cu COD-ul de BARE ,inscriptionat) doar dac te lepezi de Hristos.E cale lunga pina la acel 3 de 6,oameni buni.Si daca voi fi legitimata la intrarea in Biserica in sensul ca va trebui sa prezint pasaportul si voi fi repudiata pe motiv ca-l am(si ca el e cu CIP),voi merge si ma voi ruga la un copac,sau ma voi intoarce acasa,si ,in camaruta mea,voi striga la Dumnezeu,si-s convinsa ca: MA VA AUZI,la fel de bine ,ca si in Biserica.Dumnezeu sa ne intelepteasca!
Sa ne straduim sa traim in Hristos,pt noi si pt Hristos!Si sa fim cu luare-aminte la LAZARII pusi anume,de catre Dumnezeu linga noi! Sa facem milostenie ,din prea-plinul sau din prea-putinul nostru.Asta sa fie POSTUL nostru cel de toate zilele.Sa facem faptele noste,cu CREDINTA-n Dumnezeu,cu FRICA de Dumnezeu si cu DRAGOSTE pt Dumnezeu si pt semenii nostri!