Daca "fundamentalismul" meu ortodox se regaseste in Invatatura lui Hristos si a Sfintilor Parinti, atunci sunt unde trebuie. Din pacate "nebun" pentru Hristos nu sunt. Astfel de topicuri nu le vad spre folosul crestinilor. Si tu si Mirean nu faceti decat sa denigrati si sa luati apararea catolicilor si a tuturor celorlalti, mai putin ortodocsii. Nu v-am auzit vorbind despre framantarile mult mai importante cu care se confrunta fiecare crestin, lupta sa cu pacatul, invatatura Sfintilor Parinti, indemnurile spre o viata curata. Voi traiti in sfere inalte, ati lasat de-o parte neputintele voastre si acum va preocupa chestiuni pentru care nu aveti nici chemarea si nici priceperea sa le abordati. Hristos va cere altceva, ceea ce asteapta de la fiecare dintre noi: viata curata, smerenie, dragoste de aproapele. Acestea ar trebui discutate si framantate spre lamurirea tuturor in lupta cu satan pentru mantuirea sufletului. Ati lasat ce era al vostru si va preocupa ce nu va priveste.
Din fiecare cuvant va tradeaza mandria si ratacirea in care va aflati. Daca va simtiti bine in somnul vostru, dormiti mai departe.
Nici de la tine si nici de la Mirean n-am auzit un sfat bun, o vorba de duh, doar indreptatire de sine si fala desarta.
Inainte de a va ingriji de problemele Bisericii, era de folos sa va ingrijiti propriul suflet. Iata, o vorba rea nu o suferiti, cum veti suferi altele pentru Hristos de va fi nevoie? Si daca eu sunt in ratacire, cum ma veti ridica, cu ironii si rautati si mari ? Unde va este dragostea, unde va este rabdarea? Fatarnicilor, sarcina voastra nu vreti sa o purtati dar insirati cuvinte fara folos, ba inca mai ironizati si pe altii. Toata dreptatea noastra e carpa lepadata si mandria va tine pana la mormant. Teologhisiti cuvinte despre Dumnezeu sa va gadile urechea dar n-aveti nici o lupta si nici mustrarea nu va place.
Topicuri rasturnate, asta deschideti pentru ca asta va place si cu asta va hraniti sufletul.
Liviu
|