Pentru cel cu "varza",in timp ce noi putem face "varza" orice,ei cu credinta se schimba treaba.Ecumenismul, in caz ca nu v-ati dat seama, se vrea o "varza" a tuturor credintelor.Stai linistit in legatura cu cartea de istorie,crezi ca eu cred tot ce se spune acolo?Aici nu ma refer ca a fost scrisa de comunisti,dar aceea era mai buna decat "varza" de la ora actuala,ci la faptul ca daca iei la bani marunti toate evenimentele majore din istorie,politice,sociale sau religioase au fost conduse din umbra de masonerie.Daca tu crezi ca statul modern e o binecuvantare,te inseli rau.inca ceva,nici eu nu sunt de acord cu Stefan cel Mare sa fie facut sfant,pentru ca n-a fost,cum n-au fost nici ceilalti,nu exista om perfect,singurul Om perfect a fost Iisus.Dar sa nu trecem cu vederea faptul ca tara noastra este printre putinele tari care n-au luptat niciodata pentru ocuparea altor state,ci doar pentru aparare sau recuperare de teritorii.De altfel,Stefan cel Mare a si spus ca daca vom fi nevoiti sa inchinam vreodata tara,sa o inchinam turcilor,ca acestora le dai bani si-ti lasa credinta in pace,pe cand apusenii nu ne vor lasa in pace.Si asa a si fost,in special in Transilvania,unde minoritatile etnice neortodoxe sunt numeroase,in special cea maghiara,si care a fost o vreme in imperiul austro-ungar,se vede clar ca ecumenismul a prins radacini.Arsenie Boca si spune in scrierile sale,el fiind din Transilvania,ca in Transilvania ortodoxia va dispare aproape complet,singura reduta va fi Sibiu,dar si aceea va cadea.In concluzie,daca e sa inchinam tara,s-o inchinam Rusiei,nu S.U.A.
|