Citat:
Nu ai sustinut asta prin "vorbe", ci prin "fapte", mai precis nu ai anuntat asta dinainte, asa cum crezi tu ca am vrut sa para.
|
In tonul meu de pana acum gasesti mult mai putina certitudine decat in al Anytzei, daca citesti atent.
Citat:
In schimb, in fiecare post de al tau ai combatut ceea ce eu (sau alti ortodocsi) am scris.
|
Si de cand "a combate" este acelasi lucru cu "a te certa"? De cand schimbul de idei este cearta?
Citat:
Sunt de acord, dar "stiinta" asta materialista pe care o sustii, nu ar fi pe deplin implinita, daca nu ar exista stiinta metafizica, prin care se explica stiinta materiala.
|
Nu exista "stiinta" si stiinta. Stiinta e numai una, si foloseste metoda stiintifica. Si da, stiinta e materiala. Si se explica pe sine. Nu e nevoie de zei pentru a explica stiinta.
Citat:
Ti-as pune o intrebare: care crezi ca este scopul tau (sau al oricarui om) in viata?
|
Scopul mi-l aleg, asa cum orice om are dreptul sa aleaga modul in care isi traieste viata. De unde pana unde trebuie sa aveti toti acelasi scop?
Daca tu vrei sa iti traiesti viata intr-o perpetua pregatire pentru moarte, in speranta ca viata adevarata incepe dupa, e alegerea ta.
Deci da, eu cred ca viata trebuie traita, si pe cat posibil, traita fara sa faci rau celor din jurul tau.
Citat:
Nu vreau sa vorbesc mult pe tema asta, pentru ca il respect pe Parintele si nu vreau sa fie jicnit de cei care probabil nu stiu nimic despre el.
|
Cred ca nu intelegi sensul cuvantului "a jigni". Nu poti jigni pe cineva spunand adevarul. Ca respectiva persoana se simte jignita de adevar, asta e alta problema.
Citat:
Eu am citit carti de ale lui prin care explica teologia prin stiinta, si stiinta prin teologie.
|
Deci, dupa cum spuneam, asta nu e stiinta. Eu am dat de niste citate de-ale lui in care emite afirmatii legate de stiinta. Afirmatii gresite. Deci, vorbind strict despre cata stiinta stia (repet, nu ma intereseaza cunostintele sale teologice), pot sa spun ca am citit ce a scris, deci pot avea o parere. Repet, daca vrei, vin si cu citatele, dar deja suntem off topic.
Citat:
Si exemplu de parti ilogice din stiinta este chiar subiectul pe care il tratam la acest topic: evolutionismul, si prin urmare, crearea unei iconomii intregi a lumii de catre ea insasi, ceea ce este total absurd.
|
Pana una alta, ca ti se pare logic sau nu, T.E. e sustinuta de dovezi, si de 100 de ani incoace, de la Darwin, dovezile se tot aduna.
Iar a spune "nu pot sa cred x" nu e un argument pentru a arata ca "x" e fals.
Citat:
Asta cu bau baul e o ironie ieftina.
|
Nu, nu este. Faptul ca nu cred in Dumnezeu nu inseamna ca nu sunt deranjat de modul in care se manifesta oamenii care cred, si nu inseamna ca nu ma deranjeaza alegerea voita a gandirii magice in locul ratiunii.
Citat:
SI nu ma refeream la ceva "ilogic", ci ma refeream la faptul ca, poate undeva in sufletul tau, ateismul tau se "inmoaie" si ti-e teama ca tot ce spunem noi sa fie adevarat, si de aceea lupti pentru aceasta idee pe care o sustii, doar doar o fi adevarata.
|
Ateismul nu e o credinta, deci nu are cum sa se "inmoaie". Am ajuns la ateism prin documentare si gandire rationala, si daca vreodata voi deveni religios, se va intampla la fel.
Daca vorbim despre teama, vad mult mai multa manifestarile oamenilor religiosi, pentru ca, din ce in ce mai mult, credinta din care si-au creat un adapost mental vine in contradictie cu realitatea.
Citat:
Dar tocmai asta este buba, ca realitatea exista, chiar daca tu crezi sau nu in ea.
|
Da, stiu, dar asta e o problema mult mai mare pentru tine si religia ta, decat pentru mine.