Citat:
În prealabil postat de Daniela87
Domnu' Zaharia, raspunsul de mai sus chiar e unul pe care un adevarat traitior al Ortodoxiei l-ar da. Da, un ortodox adevarat asa raspunde. Suferintele prin care trece o mama trebuiesc puse in ghilimele ca doar nu se compara cu acelea pe care tu, din "dragoste pt Hristos" le induri. Bine intreba cineva mai devreme, sfintii nu ar lua o aspirina cand ii doare capul, a? Si sincer, cred ca avem dreptul sa ne dam cu parerea asa cum o faci tu doar cand am trecut printr-o situatie asemanatoare, ne-am descurcat voiniceste si putem spune : "Mai fratilor, uite, EU asta am facut pt Hristos". Pana atunci pliscul mic ca nu stii despre ce vorbesti! Na ca am inceput si eu a vb ca tine.
|
Sora, eu propun sa-ti ti pliscul pe seama ta caci vei avea nevoie de el cit de curind !
Faci aceiasi penibila/jenanta (a se citi ,,proasta") greseala pe care o face si Fani.
Atitudinea cum ca daca nu treci prin ceva nu ai dreptul de a comenta indrituit si de a face recomandari intemeiate; atitudine de prost augur pe care nu o poate emite decit un om rau intentionat , stapinit de spiritul de fronda sau de ,,minia proletara" (cine nu a patimit cu noi este impotriva noastra) impardonabila !
Ia sa ne gindim putin :
- stim ca in istoriografia patristica cele mai frumoase si duhovnicesti prezentari si recomandari a familiei, a casniciei, a vietii si mintuirii in familie, a drepturilor si obligatiilor partenerilor le-au scris celebrii calugari precum Sf. Ioan gura de aur , Grigorie de Nazianz iar in contemporaneitate sunt o sumedenie de astfel de calugari de prisos a-i mai insira ! Asadar, cei care nici macar nu au fost casatoriti ! Ce trebuiau sa faca ei dupa parerea dumitale sora, sa lase mizerabilul plisc jos ? Glumesti , dar glumersti rau,din rasvratire sau stupiditate.
- deasemenea , legile de vietuire a crestinului de rind pt. a gasi calea spre mintuire , asanumitele canoane au fost date de calugari, atit pt. mireni cit si pt. calugari si nu de vreun preot mirean ori un mirean de vaza al cetatii ! Si nu am auzit pina in ziua de astazi ca acestea sa fi avt vreun cusur ! Ce trebuiau sa faca acestia ? Sa tina cont de parerea dumitale la fel de mizerabila ca si pliscul ?
- venind in lumea lume, asta in care se zice ca traim noi . Istoricii contemporani, si nu numai, care scriu istoria omenirii cercetind dovezi indirecte , adica fara a participa ei la evenimente sau rasboaie sau fara a avea o virsta matusalemica prin care sa fi trait toate evenimentele istorice crezi, dupa aceiasi mizerabila parere, ca nu ar trebui sa scrie istoria decit daca ar fi participat la ea ? Pai atunci ce ar mai iesi din toata aiureala asta si cum s-ar scrie istoria ?
- botanistii, cei care au scris si descris plantele, cultivarea, bolile si selectia lor nu aveau dreptul de a face stiinta botanicii decit daca ar fi fost plante ? Ce absurditate !
- cei care au scris si invatat despre sarcina, despre fiziologia si patologia ei au fost de departe , si si primii in aceasta meserie, barbatii , care nu au nascut nici o data ! Ce ar fi trebuit sa faca ei sau cum ar fi trebuit sa se intimple lucrurile dupa parerea absurda a dumitale ? Intii sa nasca si medicii barbati si apoi sa invete si sa scrie despre stiinta obstetricei ?
Si exemplele pot continua mult . Sustinerea unei pareri aberante , imbrincita de fronda si marea dragosdte de sine egoista, aici de fata, este f. asemanatoare cu parerea muncitoreasca si populista intilnita dupa revolutia romana in ceea ce privea alegerea liderilor : nu ii vrem pe Coposu , Ratiu si Cimpeanu deoarece nu au mincat salam de soia cu noi ; ii vrem pe ai nostrii, care au suferit cu noi ! Ce prostie ! Istoria este martora eterna contra tuturor aiuritilor din aceasta tagma ! Cita absurditate la un om matur ! Macar daca ar fi stat pe ,,pliscul" sau linistit si ar fi tacut decit sa-si dea in petic cu ,,nepriceperea" , ca sa nu spun astfel .
La ce-ti foloseste sora maturitatea daca esti imbrincita de idei ,,proletare" si dragoste egoista de sine ?
Eu in locul dumitale m-as jena grozav, mi-as cere scuze si pe viitor as fi mai atenta ca sa nu-mi mai dau in petec chiar cu orice !
Dar bine inteles , acesta este un act de multa profunzime duhovniceasca si este f. rar intilnit la cei care floteaza ! Atitudinea va apartine !!!!
NB: mai reflectati la viata sfintilor si la aspirina ! ceea ce sustineti arata ca nu prea cititi sau nu cititi cu luare aminte cartile ziditoare de suflet ! Este o propunere !
Am uitat sa precizez un lucru , pt. a respecta masura lucrurilor : toate acestea SINCER le-am gindit si scris !