View Single Post
Vechi 11.08.2010, 13:09:45
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Samy02 Vezi mesajul
Am incercat sa inteleg si eu ceva din topicul asta si nu am reusit. Ceea ce stiu cu certitudine este ca femeia trebuie sa nasca natural ,nu cred ca poate sa aleaga?
Femeia poate sa aleaga, dar nu ceva ce este riscant pentru santatatea ei sau a copilului. Poate sa aleaga sa participe la cursurile de nastere fara dureri si sa aplice ce invata acolo, poate apela la ajutorul sotului sau mamei, sau unei prietene care sa o ajute in travaliu, poate folosi dusuri calde sau reci, presopunctura pentru a grabi travaliul, poate alege diferite metode de reducere a durerilor (in Romania exista doar lamaze, in alte tari sunt si altele chiar f. interesante).
Durerea tot este, tot treci prin ea, dar in loc sa urli ingrozita, te poti lupta cu ea, e o munca crunta oricum, dar are rostul ei.

Citat:
De ce unele femei au dureri mai mari la nastere decat altele?.....nu stiu ….eu cred ca poate fi luat si drept un canon…..
Exista o multime de motive biologice: varsta mamei (femeile mai tinere nasc mai usor), numarul nasterilor (de obicei prima este cea mai grea), starea de sanatate, dimensiunile copilului, pozitia copilului, felul in care este colul, tonusul muscular, etc.
Pe langa acestea pana sunt si altele necunoscute. La aceeasi femeie, nasterile pot fi foarte diferite una de alta.

Citat:
Multe mamici cu care am vorbit ,mi-au spus ca au uitat repede durerea, mogaldeata nascuta te face sa uiti de tot ce-ai patimit pana atunci…..
Pacat ca multe mamici aleg cezariana de frica ….frica de durere….frica ca cel mic poate patii ceva…..dar mai e o vorba:” de ce tie frica tot nu scapi…….”
Depinde de nastere. Cand se uita repede durerea, inseamna ca nu a fost asa de mare. Eu nu cred ca voi uita vreodata durerile de la prima nastere.
Reply With Quote