Citat:
În prealabil postat de antoradoi
Subscriu la f multe dintre spusele tale cu un mic amendament.Poti sa-mi arati ,printr-un citat din Biblie ,unde scrie ,negru pe alb, ca daca nu se impartaseste individul(omul) nu va intra in imparatia Cerurilor?Te rog sa faci asta pt ca din cit am cercetat n-am descoperit nicaieri cum ca ar reiesi de undeva acest lucru.
|
Nu stiu de ce spui ca n-ai gasit niciunde astfel de date? Din cate stiu, marea majoritate a sfintilor, care au dus o viata total retrasa, si despre care s-a scris intr-un fel sau altul, nu voiau sa-si sfarseasca zilele inainte de a primi Sf. Impartasanie. Cel mai la indemana exemplu este al Sf. Teodora de la Sihla. Unde anume scrie
despre asta? Pai nu e mirean sa nu stie despre acest amanunt, si nu e preot care sa nu vorbeasca despre cat de important este sa fim pregatiti (spovediti si impartasiti) cand plecam de pe aceasta lume, iar pentru cei care au murit fara sa se fi ingrijit, apartinatorii au multe griji, pentru a le... "rezolva" problemele.
Mai jos redau doar un fragment din Sf Evanghelie dupa Ioan, dar Sf Scriptura are mai multe astfel de detalii, legate de Trupul si Sangele Lui Hristos:
47.
Adevărat, adevărat zic vouă : Cel ce crede în Mine are viață veșnică. Ioan 5, 24.
51.
Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Ioan 3, 13.
52.
Deci iudeii se certau între ei, zicând : Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm ?
53.
Și le-a zis Iisus : Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Mat. 26, 26-28.
54.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Ioan 11, 26.
55.
Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57.
Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
Mantuitorul nu se refera doar la viata de pe pamant, ci mai ales la Imparatia Cerurilor (viata vesnica), unde El va mijloci pentru cei care s-au cuminecat cu Trupul si Sangele Lui.