Intrebarea mea nu era o ispita... ca nu te ispitesc sa faci vreun pacat ci sa dai niste raspunsuri... Daca tu consideri ca a da niste raspunsuri este un pacat... treaba ta (tu stii mai bine ce raspunsuri poti da si daca sunt/pot fi considerate `pacate`). Oricum, ispita in sine nu este pacat, ci invoirea cu ea...
Atunci când tu întrebi ce parere are cineva dovedesti ca vrei sa cunosti într-un mod viclean felul cum gândeste acel om, crezându-te superior. Este o ispitire iar ispitirea este pacat pentru cel ce o face.
Prin intrebarea mea vroiam sa subliniez ca exista undeva o contradictie intre ce zici tu si ce sustine Biserica. Adica Biserica nu ar recunoaste Tainele unor eretici, nu? Pt. ca asa cum zici tu, stie ea ce face... Deci aici este contradictia
Catolicii nu sunt declarati eretici dar sunt. Biserica le recunoaste doua Taine sperând în întoarcerea lor. Rânduielile Bisericii, inclusiv anatema si declararea ca eretici sau schizmatici, sunt date cu scopul îndreptarii.
Faptul ca preotia, euharistia si celelalte sacramente ale catolicilor sunt respinse dovedeste ca nu trebuie sa avem partasie cu catolicii. e altfel cred ca si la ereziile din primele secole, cele combatute la Sfintele Sinoade, se oprea împartasirea cu ereticii respectivi dar se recunostea botezul lor.
Tu consideri BC erteica... aici contradictia intre parerea ta si opinia Bisericii...
Cred ca si BO considera BC eretica, chiar daca nu a declarat înca asta. Dar se poate face.
|