View Single Post
Vechi 09.08.2010, 12:17:37
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
Subscriu la cele ce spuneți.
Eu cred chiar că ar trebui luată o hotărâre la nivel de Patriarhie, ca la fiecare Sf. Liturghie, în cadrul predicii, preoții să fie obligați să dedice 5 minute (nu trebuie mai mult) pentru explicarea fiecărui moment liturgic. Într-o jumătate de an, sunt convins că toți enoriașii vor ști ce înseamnă cu adevărat această slujbă și că vor participa cu drag (și mult mai mult!) la sfintele slujbe. Și cred că implicarea în slujbă a credincioșilor va fi mult mai mare (de pildă, nu vor mai cânta doar preotul și corul bisericesc).
Până la o astfel de hotărâre, preoții ar trebui să se implice mai mult în educarea enoriașilor lor! Amin.

Doamne ajută!
Exista carti care explica momentele Sfintei Liturghii- N. Cabasila-Talcuirea Sfintei Liturghii.
Mai sunt si alti autori, de asemenea mai poate fi gasit acest subiect tratat in carti de rugaciune. E foarte important sa stim semnificatia momentelor.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote