Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
De-a lungul unei întregi săptămâni premergătoare Paștelui, evreii mâncau numai azime, după cum era prescris (Exodul, cap 9, 10). Prin urmare, este foarte probabil ca la Cina cea de Taină s-a mâncat pânie nedospită. Miel nu s-a mâncat, fiindcă însuși Domnul era Mielul Pascal. Chiar și astăzi, evreii nu mănâncă pâine dospită în acea perioadă, ci acea pască a lor oarecum asemănătoare unei napolitane mai moi și neîndulcite, cu care se pot lua foarte bine ierburile amare din blid, ceea ce ei și fac.
Un răspuns al apologeticii catolice fraților protestanți despre semnificația pascală a patimilor și morții Domnului nostru aici (un episod din ciclul "catolic după Scripturi"):
http://mihaisarbu.wordpress.com/2010...eoprotestanti/
|
Eu fiind nascut si crescut la tara am vazut la tarani, ba uneori
eu insumi foloseam inmuierea painii in mancare, insa n-am
vazut sa se inmoaie altceva, biscuite, napolitana sau orice tip
de pasca. Dar nu te contrazic pentru ca nu avem dovezi certe
nici pentru una, nici pentru cealalta. De fapt, important e ceea
ce rezulta in urma Sfintei Taine a Euharistiei, si anume Sfantul
Trup si Sange al Mantuitorului.
Har, smerenie si jertfa de sine.