View Single Post
Vechi 15.05.2007, 23:17:41
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

`Reflecta` era raspunsul la intrebarea lui Grigorie: `Molitfelnicul reflecta o pozitie destul de oficiala, nu-i asa?`, Deci, da, reflecta o pozitie destul de oficiala. Ai inteles cumva altceva?

Intrebarea mea nu era o ispita... ca nu te ispitesc sa faci vreun pacat ci sa dai niste raspunsuri... Daca tu consideri ca a da niste raspunsuri este un pacat... treaba ta (tu stii mai bine ce raspunsuri poti da si daca sunt/pot fi considerate `pacate`). Oricum, ispita in sine nu este pacat, ci invoirea cu ea...

Revenind... Prin intrebarea mea vroiam sa subliniez ca exista undeva o contradictie intre ce zici tu si ce sustine Biserica. Adica Biserica nu ar recunoaste Tainele unor eretici, nu? Pt. ca asa cum zici tu, stie ea ce face... Deci aici este contradictia, din pct. meu de vedere: BO nu considera BC eretica tocami pt. ca, printre altele, recunoaste 2 Taine ca fiind valabile.... Tu consideri BC erteica... aici contradictia intre parerea ta si opinia Bisericii...

Nu am spus ca nu ma intereseaza parerea ta. Am zis ca nu conteaza (la fel cum nici a mea nu conteaza in contextul oficial al BO). E o diferenta.

Legat de practica athonita... exista o autonomie a Bisericilor.. sunt niste principii (canonul 34 apostolic- daca nu ma insel). Daca in Molitvelnicul roman scrie asa, eu personal pe acela o sa il iau de bun. Biserica rusa e pe stil vechi parca... consideri ca e o practica gresita? E cam acelasi lucru....

Eu ma aflu sub autoritatea Sinodului Bisericii Orotodoxe Romane, nu sub a vreunei manastiri de la Athos. Tu unde te afli?

Reply With Quote