View Single Post
Vechi 07.08.2010, 21:02:19
teodorg teodorg is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.12.2009
Implicit Pt Scotianul

Buna draga Scotianule

Intaritoare citate ai redat si trebuie sa recunosc: le-am gasit intaritoare si pentru ceea ce am scris anterior.

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
I Ioan 1:8>,,Dacă zicem că noi nu avem păcat, pe noi înșine ne amăgim și adevărul nu este'ntru noi."
Deci este clar, fara Dumnezeu, nu avem capacitatea de a ne indrepta. El e singurul Bun, precum a spus Mantuitorul. Un sistem de gandire fara El... pare gol si pustiu.

Teoria budista a kharmei e ceva strain de crestinism, din principalul punct de vedere a lipsei Mantuitorului din ea. Sa nu uitam ca budismul precede crestinismul.

Citat:
It is Karma that differentiates beings into low and high states."
As spune: a Mantuitorului este puterea in cer si pe pamant. Nu e ceva mai presus de Dumnezeu si a Sa este Judecata. Noi suntem insa faptuitori de bine ori rau, si ne luam plata cuvenita, conform judecatii lui Dumnezeu.

Citat:
Antonie, ia aminte de tine, ca acestea sunt judecati ale lui Dumnezeu si nu-ti este tie de folos a le sti."
Who knows, poate raspunsul ar fi fost "datorita pacatelor nerascumparate de Hristos, din vietile lor anterioare."

Citat:
nu cred ca in cazul nostru exista o scara a lui Iacov(Geneza 28:12)pe sistem ,,banda rulanta" unde fiecare urca sa mai traga un loz,poate de data asta ,,castigator".Si asta pt ca ,,Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Său Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică” (Ioan 3:16).
Si cei care n-au crezut in El, ori au crezut caldicel, ori... ca in tarile vestice, fac lucruri bune, fac "charity" dar nu se duc neaparat la biserica? Lasa Hristos oaia Gheenei, pt ca a fost atat de oarba incat sa nu vada Pastorul de langa ea?

Da, sistemul "loz in plic" suna fantasmagoric... nu-i gasesc sensul. "Dupa fapta si rasplata" este ceea ce cred ca exista, atat la nivelul unei vieti, cat si la nivelul oricaror alte experiente prin care sufletul nostru va trece. Lucratorul isi primeste plata sa. Full stop :).

Multumesc inca odata de ideile si cuvintele bune. Am si eu multe de citit si digerat, din acestea.

Doamne ajuta!
Teodor
Reply With Quote