View Single Post
Vechi 07.08.2010, 20:34:19
teodorg teodorg is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.12.2009
Implicit Final

Capat de drum si pt mine, cu privire la acest subiect. Ne-am indepartat de la cerinta de a mentiona, la dreptul de a critica ori comenta, asa ca un capat de drum e binevenit (pentru mine).

Am sa ies putin din cercul teoriilor. Karma, kharma sau non kharma, bine e sa preluam cele care ne fac sa-L slujim mai bine pe Hristos. Daca eu cred in reintrupare si cu toate astea sunt mai pacatos, lenes, nevrednic, la ce mi-e de folos?

Fundamental e, dupa umila mea parere, sa-i lasam prerogativa de Judecator, Mantuitorului. Poate dupa moarte imi va spune "Fii binevenit in Imparatia Cerurilor Fiule" ori "La Gheena cu tine, desfranatule"... dar pot eu de acum sa zic "Mantuitorul cu siguranta nu poate (are dreptul) sa-mi spuna: Multe bune ai facut, dar ai incheiat aceasta viata cu suparari si neiertari, ai pus in practica Abecedarul slujirii lui Dumnezeu, dar nu te-ai atins de hrana cea tare. Te vei intrupa din nou deci si vei avea sansa sa indrepti raul facut si sa devii desavarsit, precum Tatal tau Cel ceresc desavarsit este"?

Parintele meu duhovnic are o vorba: Exista o deosebire fundamentala intre ortodoxie si celelalte religii: Ortodoxia nu se fereste sa spuna "Asta nu stiu".

A sti ca pot fi retrimis la "scoala", pe Pamant, sau oriunde este Voia Domnului (sa ne amintim de Mantuitorul, care si in Iad s-a dus, facand Voia Domnului), nu ma face decat sa-mi doresc sa ma incredintez mai mult Domnului, fara frica unei "afterlife" limitata la varianta A ori B. Fie varianta Sa, nu a celor care nu stiu cum sa mai bage spaima in cei care au alte pareri.

PS: Fizicienii vorbesc de universuri paralele, de viata pe alte planete, posibila existenta a altor civilizatii etc. Cred ca acestea nu se regasesc in intelegerea noastra religioasa ori teologica. Nici cu gandul nu gandim cate mai exista pe lumea asta (ori in altele)...

Seara buna tuturor

Last edited by teodorg; 07.08.2010 at 20:38:55.
Reply With Quote