Citat:
În prealabil postat de IonelS
Nu inteleg de ce cauti portite de scapare sau incerci sa inventezi o noua dogma ?! Dumnezeu nu se va schimba nici macar pt tine ! I-ati fata , luati-va prin sfanta taina a cununiei si amorul vostru (adica viata sentimentala si sexuala) va fi protejat. Amorul in afara casatoriei duce la necazuri, posedare, etc. Amorul in afara castoriei aduce necazuri mai tarziu, chiar daca cei doi se iau la biserica.
Imi aduci aminte de o "mandra" care avea pretentia ca daca-si iubeste musulmanul, casatorita doar civil cu el, Dumnezeu o va ierta, ca doar este vorba de iubire...Cred ca uitase de iubirea de vrajmasi, iubirea Domnului, iubirea aproapelui aflat in necaz, etc...
|
Păi dragul meu, eu vorbeam de amorul și sexul în căsătorie care e mai mare sminteală decât în afara ei... sau nu vezi pe TV câte rochițe pătate au domnișoarele sau nevestele vesele... și am impresia că nu le mai suportă nici ele căci le văd așa ca prin vis toate petele și atunci le dau jos de tot... s-ar scăpa...
Deci căsătoria e mai mare decât prima dragoste căci presupune o responsabilitate față de jurămintele liber consimțite făcute înaintea Lui Dumnezeu...
Cine a mai auzit astfel de îndemnuri: „Vrei să curvești? I-ați o femeie!”
Defapt sfatul Duhovnicesc este: „Vrei să nu mai curvești, să nu mai fii mallahian? Ia-ți
o femeie!” Deci vezi dumneata? e viceversa!
Și nu pentru amor sau arta seductivităților masculine sau feminine a dat Dumnezeu femeia... și nici pentru a dărui ea copii bărbatului căci copiii îi dăruie Dumnezeu... părinților iar aceștia, așa e moda la noi și în toată gLumea: îi cresc deștepți, aproape fărăgreșală, dar nu pentru Dumnezeu ci pentru dușmanul Său.