View Single Post
Vechi 06.08.2010, 08:51:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Imi amintesc ca odata vorbeam cu un parinte despre dezlegarile la peste din Tipicul Sf Sava. Era deschis pe undeva un topic despre asta si vrioam o parere 'avizata".
Printre altele...in timp ce vorbeam cu sfintia sa imi spune asa:
Ei Jenica, bancile in Biserica sunt puse din acelsi motiv ca si dezlegarile dese. ...
Jenica ,ma abat un pic de la subiect ,venind vorba de dezlegarile dese.
In postul sfintilor Petru si Pavel au fost dezlegari la peste in fiecare simbata si duminica.
Imi spune o credincioasa ca sunt deja ecumeniste aceste dezlegari si sa nu tinem cont.
Ma uit in calendarul editat de episcopia de care tin si vad ca asa scrie in calendar ,e dezlegare la peste la sfarsit de saptamana.
Daca episcopul locului si-a asumat aceasta raspundere ,sa dea dezlegare la peste ,de ce sa facem noi altceva.
E adevarat ca nu e obligatoriu sa maninci la fiecare sfarsit de saptamana in acest post peste ,dar daca biserica da voie si vreau sa gatesc peste ,de ce sa ma abtin ?
Revenind la subiect ,eu cred ca este bine totusi in bisericile noastre ortodoxe sa fie si scaune ,pentru cine nu poate sa stea mereu in picioare sau batranii ,care mai mult jos stau.
Am spus si repet ,statul pe scaun la sfanta slujba mai mult te moleseste si iti abate atentia de la intelesul slujbei la ce se petrece in biserica.
Mai este si sacrificiul ,mic e adevarat ,pe care il facem si noi doua ore cat dureaza sfanta Liturghie.
Reply With Quote