Citat:
În prealabil postat de sophia
@Cristina (si altii)
1. Si ce faci daca sotia are ciclu neregulat? Nu poti stii niciodata...
Metoda cu calendarul este destul de nesigura in acest caz.
Se poate aplica numai daca femeia functioneaza ceas (destul de rare cazuri).
2. Daca tu ai facut 4 copii in 13 ani cum procedezi totusi? Mai faceti copii in continuare, sau aplicati abstinenta, sau calendarul?
|
1.Sophia, mi-ai mai pus cam aceeasi intrebare si eu am mai raspuns, cred ca la mai multe subiecte. Nu am timp sa caut acum, iti mai zic inca o data: pentru metoda calendarului este necesar un ciclu regulat. Exista niste calcule si pentru ciclul neregulat, merge si asa, dar, exact dupa cum a spus dr. Dragomir creste mult numarul zilelor de abstinenta. Eu insa, daca ai citit cumva tot postul meu, nu printre randuri, am vorbit de metoda simptotermica (adica termometru + diverse semne ale fertilitatii), care este foarte sigura daca este invatata si aplicata corect. Metoda simptotermica se poate aplica cu acelasi grad de siguranta si in cazul ciclurilor neregulate. Ea nu se bazeaza pe presupunera ca ciclul de luna asta va semana cu vreun altul avut de femeia in cauza, ci pe analizarea semnelor de fertilitate pe care le trimite corpul. Un astfel de semn este sangerarea menstruala si este imposibil e ignorat, in schimb sunt alte semne mai discrete de-a lungul ciclului pe care le putem invata si ne putem folosi de ele.
Altfel, problemele particulare ale fiecarei familii se discuta cu duhovnicul.
2. In ceea ce priveste raspunsul la intrebarea frontala, iti raspund ca fac ceea ce m-a sfatuit duhovnicul pentru cazul particular al familiei mele, si asta trebuie sa faca fiecare. Oricum, tinand cont de numeroasele mele posturi legate de metodele naturale in general si metoda Roetzer in special, ai putea trage niste concluzii fara sa imi ceri marturisiri despre intimitatea mea pe un forum public. Daca ceea ce fac eu ti-ar putea fi de ajutor, atunci putem vorbi prin mesageria privata.