View Single Post
Vechi 03.08.2010, 17:09:46
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jonzy30 Vezi mesajul
Ma poate lamuri si pe mine ce insemana desfranarea in casatorie?
Desfranarea in casatorie inseamna sa cauti exclusiv placerea, sa nu poti avea limite, sa nu te infranezi niciodata, de la nimic si fireste sa nu fii dispus sa accepti niciun copil, sa traiesti doar pentru satisfactia ta.

Citat:
De asemenea ii rog pe cei casatoriti sa-mi raspunda din propria experienta practica cum se impaca faptul ca orice metoda anticonceptionala este pacat (inclusiv " grija" practicata din antichitate )cu realitatea din casnicie si cu viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi
Sunt casatorita de 13 ani, am 4 copii, presupun ca intru in grupul cu experienta solicitat sa raspunda.
Pacatul cu sfintenia nu se impaca... si nici sfintenia nu se potriveste usor cu realitatea de zi cu zi. Cu sfatul duhovnicului se poate insa gasi o cale de urmat... pana la urma depinde de realitatea de zi cu zi a fiecaruia si doar duhovnicul este in masura sa indrume in situatia asta.

In privinta utilizarii metodelor anticonceptionale vs. nasterii de copii, marea problema, dincolo de realitatea de zi cu zi, care nu e mai rea ca realitatea de acum 500 de ani, o pune mentalitatea antiviata si cea hedonista in care ne-am format noi si toti apropiatii nostrii.

Citat:
Sa nu ma intelegeti gresit si sa nu ma judecati prea aspru sunt impotriva metodelor anticonceptionale dar e destul de greu cred sa-i spui sotului tau : avem doua variante abstinenta sau copii
multumesc!
Mai exista o varinata, care presupune o cunoastere fascinanta dar anevoioasa si care nu e tocmai comoda, anume abstinenta periodica in perioadele fertile ale femeii. Determinarea perioadelor de fertilitate se facea in trecut cu ajutorului calendarului si era foarte nesigura. In prezent aceasta determinare a perioadelor de fertilitate se poate face foarte exact cu ajutorul unei metode simptotermice, cea mai clara si mai simpla este metoda prof. Roetzer. Siguranta acestei metode 99,8% pentru perioada de inceput a ciclului si 100% pentru perioada de sfarsit (dupa ce ovulatia a avut loc).

Avantaje:
-este cel putin tolerata de biserica
-este neabortiva
-este naturala si sanatoasa
-reversibila in orice moment fara sa puna in pericol viitoarea sarcina
-ajuta la cunoasterea propriului corp si aduce intotdeauna cu ea respect pentru functia procreatiei si respect pentru femeie
-obliga la multa grija si daruire fata de celalalt: sotia trebuie sa invete si sa practice cu grija metoda pentru a nu prelungi inutil perioada de abstinenta fortand limitele sotului; sotul trebuie sa aiba intelegere, sa o sustina si chiar sa o ajute pe sotie in practicarea metodei
-este totusi un tip de abstinenta, dar mai usoara... un exercitiu prin care aflam ca putem sa ne si abtinem... candva poate inceram mai mult...

Dezavantaje:
-nu este recomandata ci doar tolerata de biserica
-presupune destul de multe zile de abstinenta, la care daca se mai adauga si zilele de post si de sarbatoare... raman destul de putine zile in care intimitatea sotilor sa fie posibila
-abstinenta se face in doi, asta insemnand ca este absolut necesara cooperarea sotului, disponibilitatea lui de a a se abtine de la reltaiile intime in perioadele fertile
-desi e foarte interesanta nu este usor de invatat
-daca nu este corect invatata si corect practicata, practic nu mai exista siguranta
-este de preferat sa fie invatata de la un instructor
-necesita monitorizare din parta instructorulu pentru o perioada de 6 luni - un an

Daca intereseaza pe cineva sa invete, sunt aici, imi puteti scrie prin mesageria privata.
Reply With Quote