View Single Post
Vechi 03.08.2010, 16:53:51
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Parintele Arsenie Papacioc spunea: "nici abuzul, nici refuzul nu sunt bune" - deci cred ca trebuie fiecare sa faca compromisuri de dragul celuilalt. Sau mai bine zis cel mai puternic mai lasa de la el pana cel slab devine si el puternic si se poate abtine.
Impresia cu care am ramas eu (este parere personala deci nu o lua de buna pana nu discuti cu duhovnicul tau) din invataturile Sfintilor Parinti si mai ales Sfantul Ioan Gura de Aur - "Omilii la casatorie", este ca: nu se incurajeaza impreunarea sotilor cand aceasta se face doar pentru placere, dar nici nu se condamna. Nu se spune explicit dar se lasa la latitudinea fiecaruia utilizarea metodei calendarului (nici aceasta metoda nu este icurajata tocmai ca oamenii sa nu abuzeze). Orice alta metoda care denatureaza firea lasata de Dumnezeu nu este acceptata. Perioada de infertilitate intr-un cilclu lunar la femei, vrei nu vrei ea este acolo, asadar este naturala.
Explicatii despre aceasta metoda gasesti cate vrei pe iternet (Wikipedia, Google - putine in romana dar sunt), nu cred ca este potrivit a o posta aici.