Eu am vazut mereu cum Biserica noastra doreste sa ma umileasca - tinandu-ma in picioare la slujbe - care sunt lungi - sau in genunchi , conditia fizica nu imi permite acest lucru. Am prieteni cu dizabilitati fizice si au fost tinuti la slujbe in aceleasi conditii ca si mine.
Ma mai umileste si cu alte ocazii, dar asta ar fi primul lucru care te izbeste cand intri intr-o biserica.
Oamenii se inghesuie si se calca in picioare, inevitabil obosesc, se foiesc, devin irascibil si incep sa se certe..pe cand slujbele catolicilor sunt inaltatoare. Oamenii stau ordonati, linistiti, gadindu-se doar la Dumnezeu si nu la dureri de picioare. Au unde sa isi puna cartea de rugaciuni, unde sa isi rezeme bastonul, umbrela, nu deranjeaza pe nimeni in jur.
Dar asta e doar parerea mea.
Oh wait, daca am participat la slujbe catolice sau am pus piciorul in catedrale am pacatuit?
Later edit: Primii crestini nici nu aveau biserici, erau persecutati de romani, urmariti si ucisi, astfel isi tineau slujbe in locuri ferite, adeseori mici. De ce sa ne raportam la lucruri total diferite?
|