Am sa iti raspund cu o intamplare traita de mine cu ceva ani in urma.
in 1993 am fost sa vizitez manastirile din Moldova impreuna cu sora mea prin intermediul unei excursii organizate. Eu nu credeam atunci in posedati si recunosc, ca aveam aceleasi intrebari ca si tine acum, in legatura cu moastele. La manastirea Secu am vazut pentru prima data o femeie si un adolescent posedati de diavol. Nu povestesc acum intamplarea aceasta, cert este ca toti membrii din autocar am fost complet ravasiti dupa cele vazute la Secu. De acolo ne-am indreptat spre manastirea Neamt. Ajunsi in biserica de acolo, o maicuta m-a vazut pe mine si pe sora mea si inca o persoana incercand sa ne linistim reciproc. Aveam o senzatie de rau, de agitatie dupa cele vazute la Secu. Aceasta maicuta ne-a spus: veniti cu mine la moastele sfantului ... si aici imi cer iertare ca nu mai tin minte ce sfant era. Maicuta a spus: pune-ti mana pe oseminte , rugati-va, cum stiti voi si veti vedea ca totul va fi bine. Asa am facut. Si intr-o clipita am simtit o stare de liniste interioara, de bucurie. Toata frica, nelinistea si agitatia a disparut.
Asa am invatat ca indrumarile spuse de oameni, du-te la acel sfant ca te vindeci, sau acolo ca e mai bine sunt de fapt venite din experienta altor oameni. Altcineva inaintea ta a fost acolo, la acel sfant si a vazut ca s-a vindecat sau ca i-a fost mai bine si normal ca a indrumat si pe altii.
Sfatul meu e sa mergi tu insuti si sa vezi daca nu crezi. Desi nu e bine sa te incerce sarpele indoielii. Ca asa am facut si eu , am fost Toma necredinciosu, si am vazut cu ochii mei. Acum pot sa spun ca lucrurile nu stau asa cum gandesti acum tu , cum am gandit si eu acum in urma cu ceva ani. Multi oameni rastalmacesc totul, in legatura cu religia, dar daca vrei cu adevarat sa vezi adevarul, Dumnezeu cu siguranta ti-l va arata.
Toata cheia sta intr-un singur cuvant: a crede. Cine nu crede nu poate vede adevarul.
|