View Single Post
Vechi 01.08.2010, 18:01:22
georgiana.gabriela georgiana.gabriela is offline
Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Pentru ca mi se pare relevant ca cea mai mare biserica crestina accepta evolutia. Asta mi-ar da de gandit, daca eram crestin.
Da, dar noi suntem ortodocsi, nu catolici, asa ca noi nu avem treaba cu ei. Daca ei o accepta, treaba lor.

Citat:
Nu ti se pare ciudat ca oamenii astia de stiinta, asa nestiutori, cu teoriile lor neverificate, sunt cei care vindeca boli, construiesc avioane si nave spatiale, si descopera in fiecare zi ceva nou despre lumea in care traim?
Bolile tot Dumnezeu le vindeca. Plantele medicinale din care se fac medicamentele, cine le-a lasat? Ei? Le-au creat ei? Ei doar le-au descoperit, ceea ce inseamna ca Cineva le-a creat mai inainte.
Si ce folos sa aflam ceva "nou" despre lumea in care traim, daca aceste sisteme duc la distrugerea planetei?

Citat:
Religia, nu stiinta, este cea care are luxul de a face afirmatii cu caracter absolut, pentru ca nu trebuie vreodata sa si aduca dovezi in sprijinul afirmatiilor respective.
Ai dreptate, afirmatiile sunt cu caracter absolut, asa cum ne-au fost lasate de la Hristos. Dovezile sunt vizibile cu ochiul liber, nu este nevoie de argumente verbale. Daca unii sunt asa de intunecati la minte de nu le vad, atunci vorbele nu mai au nicun rost.

Citat:
Eu am impresia ca te iei in piept cu T.E. fara sa ai idee cum lucreaza stiinta, si ce inseamna metoda stiintifica.
Pe celalat thread ti-am dat link catre Talk Origins, sunt curios cate minute ai petrecut pe acolo, incercand sa afli despre T.E. inainte sa vii si sa repeti, ca altii, ad nauseam, ca e doar o teorie.
Vorbesti de parca ai cunoaste toate secretele stiintei

Citat:
Nu, eu sustin ceea ce sustin pentru ca punctul meu de vedere e sustinut de dovezi, care se tot acumuleaza de vreo suta de ani incoace. Daca e vreun caz in care credinta ne influenteaza gandirea, asta e cazul tau, nu al meu.
Corect. Credinta imi influenteaza gandirea, dar si stiinta sustine credinta, asa ca nu sunt chiar pe dinafara.

Citat:
Perfect eronat. Lipsa de credinta nu duce la un gol care trebuie umplut.
Ba inca la cate goluri duce...

Citat:
Multumesc, am cautat lumina de la Dumnezeu, si am gasit doar bezna. Din fericire, exista atata cunoastere pe Pamant, incat nu ii duc lipsa.
Daca ai fi cautat mai bine, si cu inima curata, cu siguranta ai fi gasit-o. Dar rabdarea nu este usoara, asa ca te-ai facut comod si ai renuntat. Crestinii adevarati lupta pana la capat. Totusi, sper ca te vei "vindeca" de otrava vorbelor tale. Dumnezeu sa-ti ierte necredinta!