cristiboss56 vrem nu vrem sa acceptam, suntem in mare suferinta duhovniceasca, anii de prigoana comunista, iar acum democratia (eliberarea de sub orice constrangeri morale) ne-au adus unde suntem. Om fi noi Biserica drept-maritoare, dar am impresia ca am ajuns ca iudeii de pe vremea Sfantului Ioan Inainte-Mergatorul Domnului: "Faceti, dar, roade vrednice de pocăintă si nu începeti a zice în voi însivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate si din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam."
Au ajuns cu mai multa ravna protestantii, macar ca sunt in ratacire. Cu cat mai mult vom fi noi pedepsiti pentru nepasarea noastra, avand darul Duhului Sfant in Biserica?
Trebuie sa ne raspandim cuvantul ortodoxiei nu sa "democratizam religiile".
Ora obligatorie, dar parintii sa aleaga ce sa se predea, inseamna un non-sens. Ori se preda ortodoxia, ori nu mai este obligatorie. Ori se invata Adevarul ori nu se mai invata deloc. Si pentru asta preotii sunt chemati sa-si indeplineasca misiunea de slujire prin cuvant, in Biserica si scoli si oriunde este nevoie. Dumnezeu se marturiseste in tot locul si toata vremea. Nu doar la ora de religie ... ce rusine!
Si fiecare este dator sa-L marturiseasca pe Hristos: in Hristos ne-am botezat, in Hristos sa ne traim viata. Cum, noi, fii dupa Dar, avand Sfanta Traditie si pe toti Sfintii Parinti, nu mai indraznim sa ne marturisim credinta ?
Tinerii vor veni singuri spre Biserica, mesajul pastorilor insa nu se mai aude. Cuvantul Adevarului are putere in sine, noi sa ne facem doar mesagerii ortodoxiei. Si nu e nevoie de Biblii la sub brat, sa mearga doi cate doi. Viata noastra si credinta noastra ne vor da putere in cuvant si nici Dumnezeu nu ne va lasa. Sa incepem cu poruncile si mai ales cu cea dintai porunca: "Să iubesti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta si din tot sufletul tău si din toată puterea ta si din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însusi." Caci prin ea se cuprinde intreaga Scriptura. Nu citate si sublinieri ci viata noastra sa le fie exemplu. Acesta este crestinul. Nu vorbire desarta despre Dumnezeu ci implinire cu viata a poruncilor, si atunci si cuvantul are putere cu Darul lui Dumnezeu.
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne ierte greselile!
Liviu
|