View Single Post
Vechi 13.05.2007, 22:02:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Multi copiii si tineri nu mai stiu nici Tatal nostru , sau daca-L stiu il spun cu greseli. Despre Crez ce sa mai spun. Eu personal am intrebat tineri despre cele de mai sus si am ramas stupefiat. La SF.Liturghie unde particip Duminica la Biserica SF.Mercurie nu vad mai mult de 3 -4 tineri. Dezolant si alarmant totodata. Ce este de facut ? Oricum cred ca si lipsa orelor de religie in scoli are un efect de bumerang. Cred ca in locul unor discutii divergente ar trebui sa ne unim intru credinta si sa vedem care ar fi solutia cea mai buna in educarea viitoarei generatii .Eu cel putin, o spun fara rusine si va rog sa nu o luati in deridere, am inceput un program sa zic asa, de propaganda crestin-ortodoxa in discutiile care le am cu colegii, prietenii ,rudele, oameni obisnuiti. Abordez o tema indiferent care este ea si caut sa o raportez la credinta crestina. Rezultatele nu s-au lasat asteptate, unii dintre ei venind cu intrebari , cu nelamuriri si eu caut pe cit se poate sa-i lamuresc. Toti trebuie sa ne unim si sa facem tot posibilul sa atragem generatia tinara intru dragoste pentru Dumnezeu. Este o datorie a noastra sa gasim solutii , metode, orice pentru a atrage tineretul spre biserica ortodoxa. Una dintre necesitati, obligatii cum vreti sa spuneti, este ora de religie in scoala.
Reply With Quote