"Nici eu nu cred ca ora de "religie" ar trebui sa fie obligatorie. Statul nu protejeaza dreapta-credinta, ortodoxia, societatea este in mare parte apostaziata sau ostila valorilor crestine", (colors);
un motiv in plus pentru a se preda religia crestina ortodoxa in scoli. (Ana-Oara)
Bine ar fi sa se predea, dar nu vad cum se va putea face cu adevarat si folositor, intr-un sistem care e pe cale sa piarda si icoanele din scoli. Si situatia nu se va opri aici. Eu as redenumi aceasta "obligatie" ca pe o necesitate, poate e mai aproape de adevar. Si atunci aflam daca si parintii constientizeaza aceasta si profesorii si in general fiecare membru din societate.
Pentru Mirean am o intrebare: Cati dumnezei stie? Unul sau mai multi? Daca este unul, cate religii sunt? Se poate religie fara Dumnezeu? Daca dumnezeii neamurilor sunt idoli, ce "istorie a religiilor" doreste el sa se predea la copii? Si daca Ortodoxia este singura Credinta adevarata, predarea ei este indoctrinare sau necesitate?
Tot nu am aflat ce credinta are el si cui se inchina. El spune ca Bisericii. Care Biserica? Eu ma inchin lui Hristos si fac ascultare de Biserica atata vreme cat nu se abate de la Sfanta Traditie cu invatatura.
Care este rolul Bisericii in societate? Diriguitoare si povatuitoare pe calea mantuirii. Si atunci cand vremurile o cer, sa apere valorile crestine. Biserica suntem noi, simpli credinciosi si ierarhi.
Cand marsaluiesc homosexualii pe strazi, umilind o intreaga natiune, unde sunt conducatorii Bisericii?
"bate-voi pastorii si voi risipi oile".
Aproape ca nu mai avem pastori. Ana-Oara, ma uit si la mine, si eu fac parte din Biserica. Aproape toti romanii suntem botezati in Hristos, unii mai silitori spre mantuire, altii mai lenevosi. Noi formam societatea de astazi asa cum este ea, cu bune si rele. Merge ea oare spre bine? Este o observatie trista pentru mine, iar daca gresesc iertati-ma.
Si ajung la ultimul punct: ascultarea in Duhul Sfant. Se fac presiuni pentru legalizarea homosexualitatii, a prostitutiei ... si cine stie, peste cativa ani a pedofiliei. Nu mai vorbesc de intentia de a se introduce in programa scolara notiuni noi si termeni noi la anumite materii.
Asta as numi eu indoctrinare. Copiilor nostri li se pregateste indoctrinarea. Ea intr-un fel sau altul se face de mult prin mass-media si s-a facut oricum inca de pe vremea comunistilor. Orice sistem social se bazeaza pe indoctrinarea politica si incurajeaza manifestarea religioasa daca este favorabila elitelor. Religia fie ea de orice natura este chiar incurajata de elite, ca un factor de control al maselor. Ea nu mai este la fel de buna daca contribuie la desteptarea maselor.
Pana unde stabilim ca aceasta ascultare nu ne primejduieste noua mantuirea? Sa ne rugam la un loc cu iudeii si musulmanii, cu armenii si catolicii? Iata ca aceasta deja se face astazi in Romania in anumite locuri. Sa participam si sa sprijinim miscarea de unificare a Bisericilor "surori", doar de dragul impacarii, intr-un surogat al credintei, chiar daca stim ca "fratii" nostri catolicii sau chiar protestantii sunt inafara Bisericii lui Hristos? Daca toate acestea vor deveni realitate, asa cum si se pregateste de pe acum, desfraul si necinstirea lui Hristos, iar Biserica va tacea, ce este de facut? Dar si eu sunt parte din aceasta Biserica! Sa fiu sau nu de acord?
Iti multumesc Cozia, ai grija ca te numara Mirean pe lista neagra deja. Locurile fruntase le ocupa Sebastiana si Sylvie.
Liviu
|