Citat:
Aceasta intrebare pleaca de la o interpretare ilogica, de la o contradictie pe care incercati sa o promovati, dumneavoastra, cei care ridicati ratiunea si logica la nivel de religie, dovedind astfel o lipsa de onestitate intelectuala.
|
Imi pare rau, dar lipsa de logica nu este in tabara mea. Si unde e lipsa de onestitate intelectuala, in intrebarea mea?
Pe de o parte, mi se spune ca o lume ca cea in care traim trebuie sa fi fost creata, data fiind complexitatea sa.
Pe de alta parte, aceeasi oameni care imi spun ca desi lumea e prea complexa ca sa nu fi fost creata, postuleaza existenta unui zeu infinit mai complex decat orice din aceasta lume, care a aparut pur si simplu. Pentru ca asa scrie intr-o carte scrisa acum cateva milenii, si pentru ca intamplator, e un postulat care se "muleaza" pe credinta lor.
Deci aplicam un criteriu (complexitatea) atunci cand ne convine, dar il ignoram total in alta situatie similara, pentru ca ar putea actiona ca un argument impotriva noastra. Nu numai ca e ilogic, dar e si lipsit de onestitate intelectuala, ca tot ati adus vorba de asta.