Subiect: Impartasania
View Single Post
Vechi 13.05.2007, 14:05:21
tudor2012 tudor2012 is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2007
Implicit

Cand te spovedesti, tu spui pacatele tale nu preotului, ci Domnului Iisus Hristos, fata de el te confesezi, nu?

Ei si nelamurirea mea este ca de ce trebuie sa facem anumiti pasi inspre impartasanie, in mod obligatoriu (daca nu ii faci nu te impartasesti - in sensul asta) daca preotul asa considera?

Iisus nu a spus nimanui ca sa se duca sa se roage si mai apoi sa vina la El.

Eu zic ca daca preotul ar lasa pe toata lumea dupa ce se spovedeste sa mearga la impartasanie atunci cu mai mare drag ai respecta un canon pe care ti-l impui tu insuti. pentru ca te gandesti: "ui mah ! io am pacatuit atata si omu asta nu mi-o zis decat ca ma iarta! nu mo certat, nu nimic." Dar daca ii da canonul.. il face sa zicem dintr-o anumita obligatie si cand merge la Impartasanie, cum am mai spus anterior, cu un sentiment de victorie:" am facut canonul, acum rasplata ! "

Si asta am vrut sa spun si eu. ca mergem la impartasanie cand suntem pregatiti. Dar cand suntem pregatiti? NICIODATA. iar atunci cand credem ca suntem pregatiti vom fi cel mai nepregatiti. Dar unii merg si pe ideea asta.. a continuei pregatiri.. si in final.. nu se alege nimic. Si e pacat.

Si am mai auzit unele chestii.. legate de opritul de la impartasanie. Am auzit de la preoti calugari si maicute. Cum ca cel care opreste o persoana de la impartasanie nu mai este nici el vrednic de impartasanie. Adica,[virgula] cand se impartaseste preotul respectiv Trupul si Sangele Domnului nu mai au nici un efect asupra lui. Si alte idei despre moarte, unde ajunge fiecare dupa ce moare daca moare in timpul canonului. Nu stiu..

defapt ce vrem? cel putin sa fim in adevar si cel mult sa ramanem acolo! in rest.. nu mai conteaza.

Merci pentru explicatii inca o data!
Reply With Quote