Citat:
În prealabil postat de zorobabel
ce dai pe fata e doar mizeria din inima ta.
Faptul ca mergeam la biserica regulat denota ca eram interesat, si de aceea am pus practicant. Ortodox practicant dupa tine e doar cel care citeste Sf Parinti?
unde am acuzat eu ortodoxia? am acuzat anumite invataturi ale ortodoxiei.
Iar de cunoscut am cunoscut-o asa cum o cunoaste un ortodox care merge la biserica.
Nu cred ca toti ortodocsii care merg la biserica citesc Sf Parinti.
Comportamentul de mahala sa ti-l revizuiesti. Nu am mintit cu nimic, am mers la biserica si asta nu poti tu sa vii sa ma acuzi ca nu am facut-o. Nu am ponegrit nici o ortodoxie ci am considerat gresite anumite invataturi ale ortodoxiei.
Cum sa nu am habar cu ce nu se mananca? I-am dat lui jane un exemplu clar de invatatura gresita, cea cu pomenile, care contrazice invatatura lui Hristos care spune ca omul numai prin pocainta poate intra in imparatia cerului si nu prin milostenie facuta de urmasi. Vrei sa spui ca invatatura asta nu e ortodoxa? E cat se poate de ortodoxa, asa ca nu mai da de ceasul mortii ca farisei.
Invatatura despre botez e rastalmacita complet, spune credeti si botezati-va la ortodocsi botezam copii cu forta, fara sa aiba habar despre credinta si ii bagam pe nasi la inaintare, ca is ei care depun marturie pentru copil.
Sunt sau nu invataturi ortodoxe astea de ti le-am prezentat? Atunci de ce ma faci mincinos?
|
Tu ai spus ca erai un ortodox practicant si ne-ai apostrofat cand ti-am demonstrat ca nu era asa, apoi ai revenit si ai spus ca erai un ortodox care cauta sa inteleaga dar nu avea intelegerea deplina, deci mizeria din inima mea o arat sau minciuna dumitale? analizeaza putin
ortodox practicant e cel care intelege invatatura ortodoxa, rolul bisericii si are cunostinte despre scrierile Sf Parinti nu cel care rezuma ortodoxia la aprinderea lumanarilor si inchinatu la moaste
Ai considerat anumite invataturi incorecte? poi cum se poate pronunta cineva asupra unui subiect pe care nu-l cunoaste? cu ce autoritate contesti dumneata invatatura ortodoxa? sau ar trebui sa credem ca priceperea dumitale in interpretarea teologica o depaseste pe cea a sfintilor parinti si pe cea a tuturor teologilor ortodocsi?
revi cu aceleasi stereotipuri, pomeni, botez, etc fara sa cunosti decat opinia neo-protestanta, dar vezi tu, nu toti avem interpretarea legalista a voastra, unii au o viziune mai larga a mantuirii ca restaurare a fiintei umane, care are mai multe etape, incepand cu botezul
Voi priviti totul legalist si sunteti mantuiti imediat dupa botez, sfintenia si urcarea duhovniceasca la neo-protestanti are un rol decorativ , avand in vedere ca individul a fost mantuit odata cu exprimarea credintei in Iisus, deci fie ca face ceva sa urce fie ca nu, e tot una deoarece plata a fost facuta, si mantuirea a fost acordata, ori noi credem ca trebuie ceva mai mult de atat
Eu am cochetat si cu baptistii si cu penticostalii si chiar credeam ca au dreptate pentru ca la acea vreme nu cunosteam ortodoxia si credeam despre ortodocsi asa cum ni se spunea in adunare ca sunt niste idolatrii nemantuiti
apoi timp de peste 3 ani cat am umblat pe la neo-protestanti nu am auzit niciodata o rugaciune prin care sa se ceara iertare de pacate, in toate rugaciunile se multumea lui Dumnezeu pentru ca au fost mantuiti si se cerea ca ortodocsii sa vina la mantuire,