View Single Post
Vechi 13.05.2007, 07:09:05
Ana_Oara Ana_Oara is offline
Member

Data înregistrării: 25.04.2007
Implicit

"legat de subiect "predarea religiei in scoli". in primul rand eu nu prea sunt de acord cu asta din 2 motive:
1. din kte am inteles de la un prof Ortodoxia nu e religie, ci revelatie"
, (ispita_ta)
sa se predea in scoli revelatia lui Dumnezeu; mai impacam pe unul cu ocazia asta! :)
2 "am spus si mai sus, mi se pare inutila memorarea papagaliceste a unor notiuni, ritualuri etc atata timp kt copiii nici nu cred sau au dubii in privinta existentei lui Dumnezeu";
-altii considera ca memorizarea in sine e f. utila; si nu conteaza ce cred copii vis vis de memorizare sau de orisice. Ii intrebam mai tirziu ce parere au avut cu privire la memorizare, credinta in Dumnezeu, etc.

"Nici eu nu cred ca ora de "religie" ar trebui sa fie obligatorie. Statul nu protejeaza dreapta-credinta, ortodoxia, societatea este in mare parte apostaziata sau ostila valorilor crestine", (colors);
un motiv in plus pentru a se preda religia crestina ortodoxa in scoli.

"Un ministru al invatamantului care accepta predarea perversiunilor in numele democratiei si al "drepturilor omului" nu este crestin. La fel si directorul scolii, la fel si profesorul care o face. Unde duhul diavolesc este predat ca materie, Duhul lui Dumnezeu nu mai ramane";
retragem copii din scoli sau lasam numai "duhul diavolesc" sa se manifeste acolo?

"nu este o vreme a crestinismului acum..Crestinii se imputineaza si viata sociala este cuprinsa tot mai clar de duhuri necurate";
cind Hristos a venit printre oameni, crestinii nici nu existau (ce sa vorbim de imputinare?) iar lumea era plina de duhuri necurate. La tot pasul, Hristos mai scotea ceva draci din oameni.
Daca nu este o vreme a crestinismului, atunci sa vorbim mai mult de credinta decit inainte. Nu numai la biserica ci si in scoli.

"Biserica este si ea atinsa grav de coruptie si apostazie, inclusiv ierarhia";
nu Biserica, intrucit Hristos a spus ca nici portile iadului nu o pot inghiti; poate unii din cadrul Bisericii. Si Iuda a fost un ucenic al lui Hristos pina cind a devenit un tradator.
Pina sa va uitati la altii cum sunt, uitati-va la dvs; probabil ca in acest fel ati ajuins la concluzia ca "nu este o vreme a crestinismului acum".

"Ascultarea de Biserica sa se faca in Duhul Sfant ..";
mai concret..
Reply With Quote