View Single Post
Vechi 28.07.2010, 15:19:46
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
nu bat campii, e purul adevar. Daca nu ma crezi pe mine ii poti intreba si pe ceilalti NP prezenti pe acest forum si care provin din familii ortodoxe. Marturia lor va fi aceeasi.
Cum nu ai auzit de pomeni?Nu e in teologia ortodoxa invatatura ca omul poate fi mantuit pe baza faptelor bune facute de urmasi?Ca prin pomeni facute la anumite intervale de timp sufletul omului este scos din iad. Eu zic sa mai studiezi invatatura ortodoxa ca se pare ca nu o stii.
De fapte bune nu ai auzit?Ca se merge pe ideea ca TREBUIE sa faci fapte bune ca sa fii mantuit?Ca si cum faptele te-ar mantui si nu credinta in Hristos.
Nu ma mai fa tu pe mine mincinos , eu iti spun exact ce eram invatat.
Pe mine ma intereseaza destul de putin ce erai tu invatat de x y z.
Eu ti-am spus ce ar fi trebuit sa iti atraga atentia in rugaciuni si la Liturghie - ca mod de gandire si simtire - ca sa nu mai spui IN VECII VECILOR minciuni cum ca ortodoxia nu vorbeste despre pocainta.

Si da, suntem invatati sa ne rugam si sa facem pomeni pentru adormitii nostri al caror suflet este viu la mila Domnului dar MINTI cand spui ca asta erai tu invatat in primul rand si ca asta ti se PROPOVADUIA, zorobabel, sa te duci sa marturisesti ca ai mintit cu nerusinare.

Recunoaste mai bine, smereste-te si spune ca nu te interesa, ca nu erai atent si ca nu ai incercat niciodata sa te apropii de Dumnezeu prin rugaciune si macar luare aminte cat timp ai fost ortodox, ca daca sufletul tau ar fi tanjit cu adevarat dupa astea, ai fost atent, ai fi auzit si ai fi vazut toate celelalte lucruri care ca un nerusinat afirmi (si toti ceilalti NP de pe forum si de aiurea) ca nu le-ai stiut ca nu ti le-a zis nimeni.

Nu ma intereseaza sectaria ta, ma interseaza MINCIUNILE pe care le proferezi la adresa ortodoxiei, tu, care nici macar n-ai cunoscut-o si nu stii in ce consta.

Si faptele bune TREBUIE sa le facem, ca ne-a spus Hristos limpede ce avem de facut, nu mai avem de sta la filosofeala, nu e metafizica aici, e porunca sa ne iubim aproapele si sa facem toate lucrurile acelea care vor iesi la iveala la Judecata. Si fara El nu facem nimic.

Dumnezeu sa te ierte pentru nesimtirea ta, da, inclusiv aia sufleteasca si pentru faptul ca ti-ai lasat creierul spalat cu formule tip, gen ortodocsii is aia care fac pomeni si aprind lumanari la morti si... cam atat, da' mie nu mi-a zis nimeni sa ma pocaiesc.

Dar oricum zorobabele, MINTI. Prin nesimtire si necunoastere, dar minciuna ramane si faptul ca asa ti-o zis tie nu-sh ce tzatza floarea nu o sa fie o scuza.